Ν. Δένδιας: «Ξεπαγώνουν» οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Ν. Δένδιας: «Ξεπαγώνουν» οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας
Οι σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας πρέπει να ξεπεράσουν το «σχετικό πάγο» της διετίας 2010-11 και να επανέλθουν στο σύνηθες καλό και θερμό επίπεδό τους, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε έλληνες ανταποκριτές στη Μόσχα.

  Νωρίτερα υπεγράφη, από τον Νίκο Δένδια και τον επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Μεταναστευτικής Υπηρεσίας Κονσταντίν Ρομοντάνοφσκι, το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας.

  Παράλληλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου διαρκούς συνεργασίας ως προς τα θέματα που άπτονται και της λαθρομετανάστευσης και του τράφικινγκ. Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο τράφικινγκ ανθρώπων και από τη Ρωσική Ομοσπονδία και από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες και ότι «έχουμε κάθε ενδιαφέρον ως χώρα-μέλος της ΕΕ να καταπολεμήσουμε αυτό το ιδιαίτερα εγκληματικό φαινόμενο και χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας γι’ αυτό».

  Αναφερόμενος στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης από τη Ρωσία, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι αυτό αφορά «λιγότερο από εκατό άτομα ετησίως» γεγονός που εξηγείται από το αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο στη Ρωσία σε σχέση με άλλες πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες.

ΕΘΝΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...