Ν.Ε.Α. – Η υποδοχή των Ολλανδών φοιτητών που κάνουν τον ποδηλατικό γύρο της Πελοποννήσου για την προβολή της Στροφυλιάς

Ν.Ε.Α. - Η υποδοχή των Ολλανδών φοιτητών που κάνουν τον ποδηλατικό γύρο της Πελοποννήσου για την προβολή της Στροφυλιάς

Τo Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοτυχίου-Στροφυλιάς στο Λάππα, από τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΑ) η εκδήλωση υποδοχής των φιλελλήνων Ολλανδών φοιτητών που πραγματοποιούν ποδηλατικό γύρο με στόχο την προώθηση της Στροφυλιάς, τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως κύριο μέσo μετακίνησης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις περιβαλλοντικά σημαντικές περιοχές.

Η ΝΕΑ μέσα από την υλοποίηση του έργου εδαφικής συνεργασίας F:ACTS! Forms for: Adapting to Climate Change through Territorial Strategies! «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή μέσω περιφερειακών στρατηγικών», και την συνεργασία της με τους 14 εταίρους του έργου κατάφερε να κάνει γνωστή την προστατευόμενη περιοχή Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς σε 8 χώρες της Ε.Ε. και να δώσει την αφορμή για περαιτέρω δράσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία και προβολή της. Οι συμμετέχοντες φοιτητές πληροφορήθηκαν για την Στροφυλιά από τον εταίρο του έργου F:ACTS Πανεπιστήμιο Van Hall Larenstein του Velp και με τον συντονισμό της ΝΕΑ, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τη δράση του ποδηλατικού γύρου με στόχο να προσφέρουν οι ίδιοι με το δικό τους τρόπο στην προστασία της.

Η διαδρομή που επέλεξαν να διανύσουν περιλαμβάνει τους εξής προορισμούς: Αθήνα, Κόρινθος, Πάτρα, δάσος Στροφυλιάς, Ολυμπία, Καλαμάτα και Γύθειο σε μια ποδηλατοδρομία που θα διαρκέσει από 16 έως 31 Ιουλίου 2012, ενώ σε κάθε στάση έχουν προβλεφθεί δράσεις διάχυσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ήδη οι φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις ενημέρωσης, για την πρωτοβουλία και τον στόχο τους, στην Κόρινθο με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα. Σοφία Λέκκα, στο Αίγιο με το Δήμαρχο κ. Θεωδορακόπουλο, στην Πάτρα με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ. Λέγκα ενώ την Τρίτη θα συναντηθούν με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς,  οι φοιτητές παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους reCycling is our nature. This tour is for Strofylia! Αυτός ο ποδηλατικός γύρος είναι για την Στροφυλιά! για την συγκέντρωση χρημάτων από την πατρίδα τους, μέσω χορηγίας ανά χιλιόμετρο, και παράδοσής τους στο Φορέα Διαχείρισης με σκοπό την αξιοποίησή τους για την κάλυψη αναγκών διαχείρισης και προστασίας της περιοχής. Για την συγκέντρωση χρημάτων και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν επιπλέον δράσεις όπως θεματικές εκδηλώσεις στο πανεπιστήμιό τους (Ελληνικοί μύθοι και παραδόσεις, Ελληνική κουζίνα κ.α.), συλλογή μπουκαλιών και σκουπιδιών τόσο στην χώρα τους όσο και στις περιοχές που επισκέφθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και συνεντεύξεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κουχίου-Στροφυλιάς και Πρόεδρος της ΝΕΑ κ. Αθανασόπουλος Γιώργος ο οποίος και παρέλαβε το χρηματικό ποσό ευχαριστώντας τους ιδιαιτέρως για την πρωτοβουλία και δηλώνοντας πως η Ελλάδα δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους της και πως η προσφορά τους θα αξιοποιηθεί για την αγορά ποδηλάτων, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους ως μια εύκολη και φιλική λύση για διαδρομές μέσα στο Εθνικό Πάρκο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Δυμαίων ο Συνήγορος του Δημότη κ. Ιωσιφίδης Λευτέρης, ο εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς κ. Θωμάς Κουτρούμπας, στελέχη του Φορέα, της ΝΕΑ, της ΟΙΚΙΠΑ, του Δασαρχείου Πάτρας ενώ συμμετείχε και πλήθος πολιτών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
The programme is co- financed by ERDF

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...