Ν. Παππάς: Αύριο η υπουργική απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

«Δεν υπάρχει χώρος πλέον για θεματικά κανάλια»

Αύριο υπογράφεται η υπουργική απόφαση για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, διεμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση τόνισε πως έχει πλέον καταρρεύσει η επιχειρηματολογία ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός αλλά και ο ανυπόστατος ισχυρισμός ότι οι άδειες μπορούν να είναι απεριόριστες.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι δυστυχώς χρειάστηκαν 7,5 μήνες για να υπάρξει γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Στα θετικά της γνωμοδότησης του ΕΣΡ, όπως είπε, είναι ότι τα επτά κανάλια με 400 εργαζόμενους δίνουν 2.800 εργαζόμενους. «Περισσότεροι απ’ όσους εργάζονται σήμερα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ότι η χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς.

«Είχαμε προκηρύξει τέσσερις άδειες γενικού περιεχομένου, ώστε να μείνει χώρος και για θεματικά κανάλια», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η απόφαση του ΕΣΡ μιλά για επτά κανάλια γενικού περιεχομένου και έτσι -κατά τα φαινόμενα- εξαντλείται το φάσμα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/291729-N-Pappas-Ayrio-e-ypoyrgike-apophase-gia-tis-teleoptikes-adeies ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...