Ν.Παππάς: Τίποτα το μεμπτό με το ταξίδι στη Βενεζουέλα

«Αυτονόητη η επιδίωξη εμπορικών σχέσεων με άλλες χώρες»

Στην ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων με την Βενεζουέλα αποσκοπούσε το ταξίδι στην χώρα της Λατινικής Αμερικής το 2013, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Παππάς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και ότι
είναι στην διάθεση της επιτροπής για να παράσχει κάθε εξήγηση. «Είμαι και στην διάθεση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο» τόνισε.

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης ανέφερε: «Μακάρι εκείνο το ταξίδι να έφερνε περισσότερα αποτελέσματα. Εκείνη την περίοδο πολλές χώρες – εκτός από την ελληνική – είχαν επιλέξει να χτίσουν σχέσεις με την Βενεζουέλα, η οποία δεν είχε μπει στην περιδίνηση που βρίσκεται σήμερα. Υπήρξαν ελληνικές εταιρείες και κυρίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πετρελαιοειδή, είναι λογικό να επιδιώκουν να έχουν τέτοιου τύπου σχέσεις. Οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούσε να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες αντιλήψεις. Χώρες όπως η Ρωσία, ΗΠΑ έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Η πρόταση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασχοληθεί η Επιτροπή με το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που χαρακτήρισε άσχετο το αντικείμενο του αιτήματος.

«Δέχομαι διαρκώς αιτήματα που δεν αντιστοιχούν στο κύρος και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής», σημείωσε με νόημα.

Ο κ.Παππάς στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν οι Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις της ΕΡΤ Α.Ε.  Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της κρατικής τηλεόρασης, που όπως είπε, μέρα με τη μέρα κερδίζει το στοίχημα  διαψεύδοντας όλους όσοι έλεγαν ότι είναι οικονομικά μη βιώσιμη».

Σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντά στην Ολομέλεια της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την περίφημη αποστολή του τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα στην Βενεζουέλα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/278252-N-Pappas-Tipota-to-mempto-me-to-taxidi-ste-Benezoyela ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...