Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του τούνελ στα πρανή του δρόμου Μοναστηρακίου – Παραθάλασσου Ευπαλίου

Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του τούνελ στα πρανή του  δρόμου Μοναστηρακίου – Παραθάλασσου Ευπαλίου.Ήδη ο δρόμος έχει κλείσει  και ο εργολάβος εγκατέστησε τα πρώτα μηχανήματά του αρχίζοντας τις εργασίες.

Το έργο γίνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος , είναι προϋπολογισμού 2.392.000 ευρώ και έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2012 στην ΣΑΕΠ 2066.

Είχε δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στις 31 Ιουνίου 2012 και επελέγη ανάδοχος κατασκευαστής ο Τεχνικός Όμιλος Σακελλάρη.

Θα γίνει κατασκευή στεγάστρου και τοίχων τύπου βραχοπαγίδας. Η θεμελίωση τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου  κατά μήκος του δρόμου , θα γίνει σε πασσάλους , οι οποίοι (τόσο του στεγάστρου όσο και του τοίχου) θα επενδυθούν ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, ενώ το στέγαστρο από την πλευρά της θάλασσας θα εδράζεται σε στύλους και θα έχει ανοίγματα που θα επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό του και αερισμό.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας γίνονται συντονισμένες ενέργειες , ώστε το ταχύτερον, να βελτιωθεί ο χωματόδρομος από τη Λίμνη του Παραθάλασσου προς την Εθνική οδό για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων .

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του τούνελ κρίθηκε αναγκαία μετά τους σεισμούς πριν από τρία χρόνια , όπου είχαμε κατολισθήσεις στα πρανή του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

http://dorida.blogspot.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...