Ξεκινά η δίκη του Γ. Παπανδρέου για το… «λεφτά υπάρχουν»

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΨΟΥΣ 260.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 

Στις 19 Ιανουαρίου θα καθίσει στο εδώλιο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τις εξαγγελίες που έκανε προεκλογικά αλλά και τις οικονομικές υποσχέσεις που έδινε το 2009 ότι… «λεφτά υπάρχουν».

Σε βάρος του κ. Παπανδρέου είχε καταθέσει αγωγή ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και για την «παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν».

Ο κ. Σταμάτης έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου θα δικαστεί χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς κατά τις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν ήταν βουλευτής. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2009, είχε πει από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...