Β.Γκίζας: «Υλοποιούμε έργα που δίνουν λύσεις συνολικές και όχι αποσπασματικές»

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή Πεζοδρομίων σε Τμήμα της ΠΕΟ 48ης». 
Πρόκειται για την εκτέλεση εργασιών στο πρώτο κομμάτι του συνολικού έργου κατασκευής πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου, από το χείμαρρο Σκα έως τη Δάφνη.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.228.571,80 ευρώ.  Η μελέτη κατασκευής του προβλέπει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, την προστασία των πεζών, αλλά ταυτόχρονα και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
-Διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επίστρωσή τους με τσιμεντόπλακες
-Κατασκευή διαβάσεων πεζών και πεζοδρομίων με ράμπες ΑμεΑ
-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και οδοστρωσίας
-Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο κ.Γκίζας σημείωσε: «Η έναρξη των εργασιών κατασκευής των πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου σηματοδοτεί δύο βασικά πράγματα.


Πρώτοντο γεγονός ότι μέσα σε δύο μόλις χρόνια, διάστημα εξαιρετικά μικρό για τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις και διαδικασίες, μελετήσαμε εξ ολοκλήρου και από την αρχή ένα έργο το οποίο εντάξαμε σε χρηματοδότηση, συμβασιοποιήσαμε και σήμερα ξεκινά η εκτέλεσή του.
Δεύτεροντη βούλησή μας να υλοποιούμε έργα που δίνουν λύσεις συνολικές και όχι πρόχειρες και αποσπασματικές.  Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου μας και τον ανάδοχο εργολάβο προχωρούμε στη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και ταυτόχρονα κατασκευάζουμε δίκτυο ομβρίων υδάτων ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα μείζον για την περιοχή θέμα, αυτό των πλημμυρικών φαινομένων.
Εργαζόμαστε καθημερινά δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν και αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας
».

 —



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων να μην γίνει εις βάρος του δρόμου. Πριν 3 χρόνια ο δρόμος μετά τον Σκα στένεψε για να γίνει πεζοδρόμιο 5 πλακών ενώ και με τρεις πλάκες γινόταν δουλειά από τη στιγμή που δεν τολμάει κανείς να πάρει από 1 μέτρο εκατέρωθεν.
    Να γκρεμιστούν οι παράνομες μάντρες και να γίνουν τα πεζοδρόμια. Είναι έργο κοινής ωφέλειας δε χωράνε μικροσυμφέροντα.
    Εδώ θα δείξει την αποτελεσματικότητά της η δημοτική αρχή.

  2. Σωστή η παρατήρηση του ανώτερου ανώνυμου η κατασκευή των πεζοδρομίων πρέπει να γινη με σχέδιο χωρίς ο δρόμος να στενέψει για να γίνουν πεζοδρόμια.απρεπή όλοι οι κατά μήκος του δρόμου ιδιοκτήτες να δώσουν από ένα μετρο να γινη το έργο σωστό .

  3. Συμφωνώ με τον προ λαλίστατο. Πρέπει να γινη σοβαρό έργο όχι έργο επίδειξης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

  4. Τα βρόχινα νερά που συσσωρεύονται επί της οδού προς Δδ Λυγιά πέριξ φαρμακείου δεν τα βλέπει ο Δήμος τα πεζοδρόμια μας μαραναν ντροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...