Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στην Σερβία!

Στα 25 εκατ. ευρώ η ελάχιστη τιμή για τα εργοστάσια της ΕΒΖ

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν εξοφληθεί οι τευτλοπαραγωγοί

Στόχος, μέχρι το 2020 η Ελλάδα να μην χρειάζεται εισαγωγές ζάχαρης

 Μέσα στην εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ  στη Σερβία! Προχωρά το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της  Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  (ΕΒΖ) και σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρίας, Χρήστου Ρώσσιου, στο περιθώριο ημερίδας για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας που διοργανώθηκε σήμερα στις Σέρρες, το ελάχιστο τίμημα είναι τα 25 εκατ. ευρώ.

 Για τα εργοστάσια, τόνισε ότι «φέτος, μετά από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία (…) δούλεψαν και τα δύο κανονικά, επομένως η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά».

 Σχετικά με την εταιρία τόνισε ότι πριν το τέλος Ιανουαρίου 2017 θα γνωστοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει το 2017, αφού πρώτα, «έρθει η απάντηση από την ΕΕ αναφορικά με το ύψος της συνδεδεμένης που θα υπάρξει για την παραγωγή τεύτλων». Ήδη οι τευτλοπαραγωγοί έχουν πληρωθεί το 47% για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2016 και εντός του Ιανουαρίου θα λάβουν ένα ποσό και τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν εξοφληθεί για όλο το 2016.

 Με στόχο την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, ο  Πρόεδρος της ΕΒΖ, ανέφερε ότι θα επιτευχθεί μείωση του κόστους και η χώρα θα έχει ένα ανταγωνιστικό προϊόν που «δεν θα έχει ανάγκη από τις εισαγωγές, κατορθώνοντας έτσι να καλύπτει το 50% τουλάχιστον των ελληνικών αναγκών από τη δική μας ζάχαρη το 2017 (…) ελπίδα μας είναι πριν το 2020 οι ανάγκες των 330.000 τόνων που έχει ανάγκη η Ελλάδα να παράγονται στη χώρα μας».

 Για την επόμενη πενταετία η κυβέρνηση θα ενισχύει τους παραγωγούς με το 100.000 ευρώ, ώστε οι παραγωγοί να μην διοχετεύουν στην αγορά τα προϊόντα τους μέσω εμπόρων και μεσαζόντων και χάνουν έτσι την υπεραξία των ποιοτικών αγαθών που παράγουν και προωθούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...