Ξεκινούν από αύριο 174 πλειστηριασμοί στην Πάτρα – Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Ξεκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, 174 πλειστηριασμοί στην Πάτρα από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Πρόκειται για τις εταιρείες Ιntrum Hellas, doValue και FROΝΤIER οι οποίες αντιπροσωπεύουν τράπεζες αλλά και ιδιώτες πιστωτές.

Τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό ήταν υποθηκευμένα προς εξασφάλιση επιχειρηματικών ή στεγαστικών δανείων, υπάρχουν περιπτώσεις ακινήτων σε πλειστηριασμό που επιβαρύνονται με πολλαπλά βάρη (προσημείωση, υποθήκη), υπάρχουν υποθέσεις εκούσιας εκκαθάρισης, μέσα από τον Πτωχευτικό Νόμο για μια «δεύτερη ευκαιρία» ενώ ορισμένα ακίνητα βγαίνουν στον πλειστηριασμό απευθείας από τράπεζες.

Πρόκειται για οφειλές της περιόδου μετά το 2005 έως και το 2014 κυρίως και αφορούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα, μονοκατοικίες αλλά και διαμερίσματα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη» μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι πρώην βιομηχανία και μεγάλο εμπορικό κέντρο, με θέσεις στάθμευσης, τα οποία ανήκουν στους κληρονόμους οικογένειας και βγαίνουν σε χωριστούς πλειστηριασμούς, από τραπεζικό fund, για ποσό άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

– Προς εκποίηση βγαίνουν και 35 ακίνητα πρώην κατασκευαστικής εταιρείας η οποία όμως έχει εμπλοκή καθώς έχει εμφανίσει και η ίδια οικονομικές απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες στο ίδιο εμπορικό κέντρο. Για την κατασκευαστική τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό για οφειλές εκατ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς ενώ η ίδια η κατασκευαστική διεκδικεί χρήματα από την εκποίηση του εμπορικού κέντρου και συγκροτήματος κατοικιών.

-Μεταξύ των πλειστηριασμών είναι και η πρώην βιομηχανία πλεκτών Rannia.

-Πέντε ακίνητα της πρώην βιομηχανίας στο Ψαροφάι βγαίνουν στον πλειστηριασμό για 1,7 εκατ. ευρώ από fund, για οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το 2013.

-Για ακίνητα βιομηχανικής εταιρείας αερίου βγαίνουν δύο πλειστηριασμοί της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ από την Τρ. Πειραιώς.

-Έχει επίσης, μεταξύ άλλων, προγραμματιστεί πλειστηριασμός από fund σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Οβρυά, με 2.000 τ.μ. βιομηχανικό κτίριο που ανήκει σε συνεταιρισμό επαγγελματιών, για οφειλή 1 εκατ. ευρώ.

– Βιομηχανία ξύλου στην Παραλία Πατρών η οποία έχει προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα βγαίνει στον πλειστηριασμό για 5,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 34 στρέμματα με εγκαταστάσεις 15 χιλ. τ.μ., στο ισόγειο και 3.800 τμ. στον όροφο

– Άλλο ακίνητο που εκποιείται είναι 6.000 τ.μ., ανήκε σε εταιρεία πετρελαιοειδών με έδρα το Αίγιο και βρίσκεται στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου στα Κρύα Ιτεών. Περιλαμβάνει κτίριο βιομηχανικής χρήσης 2.300 τ.μ., με γραφεία και αποθήκες το οποίο έχει διαταγή πληρωμής 300 χιλ. ευρώ.

-Σε πλειστηριασμό βγαίνει και συγκρότημα εκπαιδευτηρίου στον Προφήτη Ηλία, το οποίο τελεί υπό εκκαθάριση, είναι έκτασης 4 στρεμμάτων και διαθέτει εγκαταστάσεις 2.000 τ.μ. Το εκπαιδευτήριο οδηγείται σε εκποίηση από τον εκκαθαριστή του αντί ποσού που προσεγγίζει τα 800 χιλ. ευρώ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...