Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης του χώρου βρύσης «Δέση» στη Κοινότητα Κριατσίου

«Ο Δήμος Δωρίδος συνδέει με σημαντικά έργα το παρελθόν με το σήμερα»

«Ένα ακόμα μεγάλο έργο ξεκινά στο Δήμο Δωρίδος. Η παρέμβαση στην Τοπική Κοινότητα Κριατσίου φιλοδοξούμε να συνδέσει το παρελθόν με το σήμερα, καθώς θα αναμορφωθεί πλήρως αισθητικά μέσω της ανάπλασης ένα τμήμα της,  εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση Χώρου Βρύσης «Δέση» Τ.Κ. Κριατσίου»,  προϋπολογισμού 126.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020»(CLLD/LEADER) και περιλαμβάνει την ανάπλαση του χώρου της βρύσης, καθώς και τις προσβάσεις (πεζοδρόμους)  που τον συνδέουν με το βασικό πολεοδομικό ιστό του χωριού.

Στόχευση του έργου είναι η δημιουργία μιας χωρικής ενότητας με συνθετικό κέντρο τη βρύση, που θα αποτελέσει μέσω των παρεμβάσεων ένα νέο πόλο έλξης στα δρώμενα και ενδιαφέροντα του χωριού. Η ανάπλαση θα οδηγήσει στην προστασία των ιστορικών, πολιτιστικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων της περιοχής, καθώς και των δραστηριοτήτων της, αναβιώνοντας το ρόλο της βρύσης του χωριού στη σύγχρονη εποχή.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες αναπαλαίωσης της υπάρχουσας παλιάς βρύσης «ΔΕΣΗ», ανάπλαση του χώρου στον οποίο βρίσκεται, καθώς και διαμόρφωση των πεζοδρόμων που υπάρχουν στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της και οδηγούν στο κέντρο του οικισμού. Θα γίνει επίστρωση με φυσικές πέτρινες πλάκες, θα αποκατασταθούν οι παλαιές λιθοδομές (δέματα), οι παλαιές πεζούλες και οι παλαιοί τοίχοι, θα επιστρωθούν οι πεζόδρομοι πρόσβασης στο χώρο της βρύσης και θα κατασκευασθούν καθιστικά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...