Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό, ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Για τις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο Πολυτεχνείο, συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την οποία διοργανώνουν από κοινού οι απεργοί και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι πρώην εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πύλες του Πανεπιστημίου θα είναι ανοιχτές από το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να αναλαμβάνουν την περιφρούρηση του κτιρίου.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς της αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:00 το απόγευμα.

«Αστακός» η πρωτεύουσα

Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα καθώς 7.000 – 8.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, Κρατική Ασφάλεια) θα είναι επί ποδός για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ απο την επαρχία.Την Κυριακή, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να επιβλέπει τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών.

Σε επιφυλακή θα είναι την Κυριακή η Αστυνομία και για το ενδεχόμενο μέρος των διαδηλωτών να διαχωριστεί μετά την άφιξη στην αμερικανική πρεσβεία και να πορευθεί προς το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή. Για αυτό θα υπάρχει παρουσία αστυνομικών στο Ραδιομέγαρο, αλλά και σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχη του κέντρου.

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται την Παρασκευή και το Σάββατο στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο ως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς από την Παρασκευή ως και την Κυριακή να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...