Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ

Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ
Tο κρατικό επενδυτικό όχημα του Κατάρ εκτός από τη νήσο Οξειά εξαγόρασε και ιστορικό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα,  η  αμερικανική Dell φέρεται να εξετάζει την κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μετά την Hewlett Packard άλλες τρεις πολυεθνικές είναι έτοιμες να κλείσουν συμφωνίες με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Η σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος. η απομάκρυνση του συστημικού κινδύνου και τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας φαίνεται να δημιουργούν ένα είδος «επενδυτικού ρεύματος» στην Ελλάδα. Αμερικανικά, ευρωπαϊκά, αλλά και ασιατικά, funds πληθαίνουν τις διερευνητικές επαφές επί ελληνικού εδάφους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν και κρίσιμες τοποθετήσεις.

Ενδεικτικά, μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο θα ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες την απόκτηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας του τομέα της ενέργειας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Παράλληλα, τέσσερις μεγάλοι ξένοι όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση σεισμικών δεδομένων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Επίσης η αμερικανική Dell φέρεται να εξετάζει την κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μετά την Hewlett Packard άλλες τρεις πολυεθνικές είναι έτοιμες να κλείσουν συμφωνίες με την Cosco για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ο πρέσβης της Κίνας.

Θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον για ποικίλους τομείς της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας επιδεικνύει η Κίνα, και η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο θα συντελέσει στο άνοιγμα νέας σελίδας στις σχέσεις των δυο χωρών τόνισε από την κινεζική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης  Νότης Μηταράκης.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...