Ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ οι πόντιοι στο 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ οι πόντιοι στο 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
15.000 κόσμος  κατέκλυσε το ΟΑΚΑ χθες το απόγευμα για  το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που με επιτυχία διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, που επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβρά, που ανέλαβε και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, περισσότεροι από 2.000 νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ εμφανίστηκαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Σοφία Παπάζογλου. Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Κεντρικό σύνθημα: «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες. Το παρόν από πλευράς πολιτείας  έδωσαν ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ βρέθηκαν και πολλοί παλαίμαχοι αθλητές όπως η Ολυμπιονίκης  Βούλα Πατουλίδου, ο Παναγιώτης Φασούλας.

ΕΘΝΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...