Ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του το πάντα που γεννήθηκε στο Τόκιο!

Ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του το πάντα που γεννήθηκε στο Τόκιο!

Το γιγάντιο πάντα που γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ζωολογικό κήπου του Ουένο στο Τόκιο, σκορπίζοντας χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, υπέκυψε την Τετάρτη εξαιτίας πνευμονίας.

“Οι φύλακες βρήκαν το μωρό ξαπλωμένο ανάσκελα πάνω στο στομάχι της μητέρας του, της Σιν Σιν, και διαπίστωσαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει” ανακοίνωσε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου.

“Του έκαναν καρδιακές μαλάξεις, αλλά δυστυχώς επιβεβαίωσαν το θάνατό του στις 08:30 το πρωί (02:30 ώρα Ελλάδας)” ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Το νεογέννητο, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη όνομα, ήταν το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε εδώ και 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουένο. Ήταν μάλιστα η πρώτη γέννηση που έγινε ποτέ στον Ουένο έπειτα από φυσικό ζευγάρωμα, καθώς το μωρό που γεννήθηκε το 1988 είχε προκύψει από τεχνητή γονιμοποίηση.

Ο ζωολογικός κήπος, τον οποίο διαχειρίζονται οι αρχές του Τόκιο, έχει ενοικιάσει από πέρυσι από την Κίνα τους γονείς του μικρού, την Σιν Σιν και τον σύντροφό της, τον Ρι Ρι, έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Οι κινεζικές αρχές είχαν χαιρετίσει τη γέννηση του μικρού στις 5 Ιουλίου, καθώς τα γιγάντια πάντα, ένα είδος που απειλείται, θεωρούνται “εθνικοί θησαυροί” στην Κίνα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...