“Ξηλώνουν” τους διευθυντές των εφοριών

Τι σημαίνει αυτό το ξήλωμα; Είναι αναποτελεσματικοί, ανίκανοι, εμπλέκονται σε διαφθορά;  Γιατί όταν ξηλώνεις 107  διευθυντές, τότε το σύστημα έχει σαπίσει! 
Σε σαρωτικές αλλαγές στις διευθύνσεις 107 από τις 114 εφορίες της χώρας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Η απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπει την αντικατάσταση 107 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών και 58 προϊσταμένων τμημάτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για εσωτερικές ανακατατάξεις, καθώς από τις 165 συνολικά θέσεις που αλλάζουν μόλις οι 20 θα καλυφθούν από νέα πρόσωπα.

Ηδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά των εφοριακών οι οποίοι κάνουν λόγο για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται, καθώς ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά φέρονται να είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως τα στελέχη που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες. Παρέπεμπαν δε στην έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα, στην οποία γίνεται λόγος για ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης στη φορολογική διοίκηση, αναδιάταξης του προσωπικού με στόχο την είσπραξη οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων και αναδιοργάνωση όλων των κεντρικών λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...