Ξυδάκης: Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή

«Πρέπει να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουμε»

«Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σε νεότερη δήλωσή του, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «οι Έλληνες πολίτες, και οι αιρετοί ακόμη περισσότερο, θα πρέπει με παρρησία και ευθύνη να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για να τα απορρίψουν».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινές τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Νίκος Ξυδάκης είχε ταχθεί υπέρ συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της δραχμής, επαναφέροντας παλαιότερη θέση του ότι «και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε» .

«Επαναλαμβάνω αυτό που λέω όλο το τελευταίο διάστημα: Είμαστε υποχρεωμένοι να συζητάμε δημόσια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, αναζητώντας τις πιο πρόσφορες συνθέσεις. Να συζητάμε δημόσια, δηλαδή θεσμικά – ούτε στα καφενεία, ούτε στα παρασκήνια. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα υποστήριξα ότι καμία συζήτηση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ώστε οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε διευκρινιστική του δήλωση.

«Ποτέ δεν υποστήριξα επιστροφή στη δραχμή, όπως εξάλλου βεβαιώνεται σε εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου, γραπτές και προφορικές, όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Και αυτό ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι μια άτακτη μετάβαση θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού λαού», συνεχίζει ο Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η Ευρωζώνη σε μερικά χρόνια από τώρα».

Τέλος, επισημαίνει ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη αποτελούσε το σχέδιο Σόιμπλε που απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2015».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...