Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που ισχύει από σήμερα το απόγευμα (17.9.2020) ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός αναμένεται να πλήξει και την Αιτωλοακαρνανία. Τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Για το λόγο αυτό και, βάσει των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκου Χαρδαλιά, καλούμαστε όλοι να είμαστε σε εγρήγορση και να δώσουμε έμφαση στα ακόλουθα:

1. Όσοι βρισκόμαστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφεύγουμε να μείνουμε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνουμε στα σπίτια μας και να φιλοξενηθούμε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά μας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Δεν διασχίζουμε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθούμε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Μένουμε σε εγρήγορση ✔️
Ακολουθούμε τις οδηγίες ✔️



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...