Οδηγός έβαλε φωτιά σε λεωφορείο με δεκάδες μαθητές

Οδηγός έβαλε φωτιά σε λεωφορείο με δεκάδες μαθητές

Ένας οδηγός λεωφορείου που μετέφερε μαθητές σταμάτησε το όχημα σε έναν περιφερειακό αυτοκινητόδρομο έξω από το Μιλάνο, είπε στους επιβάτες να κατέβουν και στη συνέχεια περιέλουσε το εσωτερικό του με βενζίνη και του έβαλε φωτιά, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο οδηγός, ένας Ιταλός με καταγωγή από τη Σενεγάλη, συνελήφθη άμεσα, ενώ τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν ασαφή. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι επρόκειτο για μία κίνηση διαμαρτυρίας για τους θανάτους μεταναστών που πνίγονται στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οδηγός φώναζε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του: «Σταματήστε τους θανάτους στη θάλασσα, θα κάνω μακελειό».

Ένα από τα παιδιά δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός είχε απειλήσει να τους περιλούσει με πετρέλαιο και να τους βάλει φωτιά.

Αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο Sky TG24 ότι οι μαθητές ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση επέμβαση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δώδεκα παιδιά και δύο ενήλικες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το πρακτορείο ANSA αναφέρει ότι στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 παιδιά από την Κρεμόνα.

Σε εικόνες που μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται το λεωφορείο ολοκληρωτικά κατεστραμμένο από τις φλόγες.

View image on Twitter

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357568-Odegos-ebale-photia-se-leophoreio-me-dekades-mathetes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...