ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018: Εκδηλώσεις σε Άμφισσα, Πύλο, Ιθάκη και Αθήνα για την επιστροφή του Οδυσσέα!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018: Εκδηλώσεις σε Άμφισσα, Πύλο, Ιθάκη και Αθήνα για την επιστροφή του Οδυσσέα!

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

 

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 από την Άμφισσα, η οποία ως γνωστόν είναι η πατρίδα της μητέρας του Οδυσσέα. Εκεί βασίλευε ο παππούς του, ο Αυτόλυκος. Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ», τον Δήμο Δελφών και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας.

Εφέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο των ΟΔΥΣΣΕΙΩΝ 2018 είναι περισσότερες απ’ ό,τι πέρυσι και θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, από την 21η έως την 31η Οκτωβρίου 2018. Οι ημερομηνίες έχουν προσδιορισθεί με βάση το κείμενο της Οδύσσειας και τον προσδιορισμό της ημέρας της μνηστηροκτονίας (30.10.1207 π.Χ.), στον οποίο κατέληξε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκδηλώσεις στην Πύλο (23-27 Οκτωβρίου), με πολύ πλουσιότερο από πέρυσι πρόγραμμα. Επίσης πλουσιότερες θα είναι και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Ιθάκη (21-28 Οκτωβρίου), αλλά και στην Αθήνα (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος», 21-31 Οκτωβρίου).

Συμμετοχή για πρώτη φορά του Φινλανδο-Ελληνικού Συλλόγου στο Τούρκου, καθώς και της Association Franco Hellénique de midi Pyrénées.

Περισσότερα: www.thereturnofodysseus.gr, [email protected], τηλ. 210-82.54.165.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345576-ODYSSEIA-2018-Ekdeloseis-se-Amphissa-Pylo-Ithake-kai-Athena-gia-ten-epistrophe-toy-Odyssea ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...