«Οικογένεια και σχολείο: Ας συνεργαστούμε».Eκπαιδευτική ημερίδα από τα εκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ στην Πάτρα.

        Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου πιστεύουν ακράδαντα στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο μαθητής όλων των   βαθμίδων της εκπαίδευσης, όσον αφορά τη σχολική πορεία του,  εφόσον υπάρχει αγαστή, συνεχής και ανατροφοδοτική διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών.

Ο κόσμος των παιδιών και η διαφορετική ψυχοσύνθεση, ο τρόπος που σκέφτεται και πράττει το κάθε παιδί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πράγμα που σημαίνει ότι οι φορείς της αγωγής οφείλουν συνεχώς να διερευνούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κινητοποίησης των μαθητών. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την γνώση του πολύπλοκου πλέγματος ενδοπροσωπικών και διαπροσωπικών σχέσεων που χαρακτηρίζει τη σχολική ζωή.

Εικόνα 008Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας, θέλοντας να ενθαρρύνει τον κομβικό ρόλο της συνεργασίας μεταξύ όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην διαπαιδαγώγηση των μικρών μαθητών, πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2013, εκπαιδευτική ημερίδα στο «Μέγαρο Λόγου και Τέχνης» στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Αρχικά, ο κ. Μπαρής Θεόδωρος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με την επιστημονική του κατάρτιση και την πλούσια εμπειρία του ανέλυσε το θέμα: «Οικογένεια και σχολείο: Ας συνεργαστούμε!», ενώ στη συνέχεια η κα Αναστασία Σταθοπούλου, ιατρός-παιδοψυχίατρος ανέπτυξε την εξής θεματική: «Ανάπτυξη προσωπικότητας, Υγιούς Συμπεριφοράς και Μαθησιακών Δεξιοτήτων των παιδιών. Επίπεδα συνεργασίας γονέων και παιδαγωγών». Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις εκ μέρους των γονέων προς τους κεντρικούς ομιλητές, που διασάφησαν σε πρακτικό πλέον επίπεδο τις επιθυμητές συμπεριφορές της γονεϊκής μέριμνας, ώστε να επιτυγχάνεται και γνωστική ανάπτυξη, αλλά και  να διατηρείται η ψυχοσυναισθηματική ισορροπία στους μικρούς μαθητές.

Η διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων  ευχαριστεί θερμά τους δύο ομιλητές αλλά και όσους παρευρέθησαν στην χθεσινή εκδήλωση που κεντρικό στόχο είχε την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Αγωγής.

Εικόνα 020



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...