Οι Έλληνες θέλουν να πληρώνουν με κάρτες!

Έκρηξη των ανέπαφων συναλλαγών στην ελληνική αγορά το 2016!

Με άλματα αυξάνεται η χρήση καρτών στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, που επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια βρετανική Ένωση-UK Cards Association.

Μόνο το 2016, πραγματοποιήθηκαν 4,3 εκατ. ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η αύξηση του αριθμού των POS στην αγορά, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 220.000 τερματικά το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης των ανέπαφων συναλλαγών καταγράφεται στα καταστήματα παιχνιδιών  με 63%, σε φαρμακεία με 34%, στα πρατήρια βενζίνης  με 25% και στα σούπερ μάρκετ με 20%.

Ακόμα μεγαλύτερη, είναι η άνοδος στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες μέσω ανέπαφων συναλλαγών σημείωσαν αύξηση στη Βρετανία της τάξης του 223% το 2016, έναντι του 2017. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το περασμένο έτος στη βρετανική αγορά, πραγματοποιήθηκαν 2,9 δις ανέπαφες συναλλαγές, σχεδόν το 20% επί του συνόλου των 14,8 δις συναλλαγών που έγιναν μέσω καρτών!

Έρευνα της εταιρείας eMarkerter, δείχνει ότι οι Βρετανοί καταναλωτές επιλέγουν τις ανέπαφες συναλλαγές επειδή προσφέρουν ταχύτητα, ευκολία και αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/274443-Oi-Ellenes-theloyn-na-pleronoyn-me-kartes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...