Οι αγορές χορεύουν στον ρυθμό του Ντ. Τράμπ!

χρηματιστήριο

Καταρρέει το πέσο. Έχασε το 10% της αξίας του, λόγω Τράμπ!

Οι επενδυτές, στις διεθνείς αγορές ταράζονται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και τα νομίσματα των ΗΠΑ και του Μεξικό, τα ομόλογα, τα, τα futures της Wall Street και τα ασιατικά χρηματιστήρια,  έχουν ξεκινήσει μια πτώση, δίχως αλεξίπτωτο!

Σοκ στην Οικονομία του Μεξικού! Η διαφαινόμενη νίκη Τράμπ στις Αμερικανικές εκλογές, έφερε κατάρρευση της αξίας του εθνικού νομίσματος (πέσο) κατά 10%. Συγκεκριμένα, το δολάριο έκανε άλμα άνω του 10% έναντι του πέσο, αν και στις αγορές, έχουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία για αλλαγή του κλίματος.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υποψηφίου, στην προεκλογική καμπάνια, για χτίσιμο τοίχους, που θα χωρίζει τις δύο χώρες και η απέλαση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών από τις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στοιχειώνουν την Οικονομία της χώρας. 

Η συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο, ακολουθεί σε έναν ανάποδο «χορό» τις επιτυχίες του Ντόναλντ Τράμπ στον εκλογικό χάρτη. Όσο ανεβαίνει η διαφορά ανάμεσα στον μεγιστάνα και την Χίλαρι Κλίντον,  τόσο πέφτει η αξία του νομίσματος της λατινοαμερικάνικής χώρας.

Στην Ευρώπη και στον χρυσό κρύβουν τα λεφτά

Αντιθέτως, στην Ευρώπη, τα κέρδη αυξάνονται καθώς οι επενδυτές επιλέγουν ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο, και τη στερλίνα. Αναλυτικά, ο χρυσός κερδίζει πάνω από 2,45% στα 1.304,9 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο πέφτει στα 43,81 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,6%.

Ειδικά οι θεσμικοί επενδυτές που προτιμούν την σταθερότητα, ήθελαν την Χίλαρι  Κλίντον,  που πρεσβεύει μία δύναμη συνέχισης του status quo και της πολιτικής Ομπάμα.  Στην σταθερότητα κερδίζει η οικονομία, στην αναμπουμπούλα, ο λύκος και οι… κερδοσκόποι, λένε οι οικονομολόγοι.

Η Μισέλ Γκιράρντ, οικονομολόγος της RBS είχε προειδοποιήσει ότι «μια νίκη του Τραμπ θα πυροδοτήσει τεράστια αβεβαιότητα που πιθανότατα θα υπονόμευε –αρχικά τουλάχιστον- τους τίτλους υψηλότερου κινδύνου, που με τη σειρά του θα απέκλειε μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος».

Σκληρό ξημέρωμα στις αγορές της Ασίας

Μαύρη ημέρα ξημέρωσε στις αγορές της Ασίας, με τα χρηματιστήρια, να σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 2,23%, ο MSCI υποχωρεί 1,5%, ο Hang Seng στις 22.463 μονάδες, χάνει  1,95%, περίπου 1,8% χάνει ο ASX στις 5.243 μονάδες και ο Kospi στις 1.956 μονάδες χάνει 2,24%.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...