Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

b66d0a2258da9d9ff51431a5b4075271ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του.

Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.

Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση.

Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».

ΚΚΕ

Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

ΠΟΤΑΜΙ

«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό και προσθέτει:

«Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς».

 

Ένωση Κεντρώων

«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για τον ανασχηματισμό και προσθέτει:

«Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές».

 

 

The post Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...