Οι βουλευτές της Βαλονίας υπερ-ψήφισαν την CETA!

«Ναι» στην εμπορική συμφωνία Ευρώπης και Καναδά (CETA), ψήφισαν οι βουλευτές της Βαλονίας. Το κλίμα άλλαξε στο περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας που σήμερα ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, βάζοντας τέλος στο αδιέξοδο.

Οι σχέσεις Ε.Ε. και Καναδά, είχαν ψυχρανθεί μετά από την αδυναμία για συμφωνία στην προηγούμενη Σύνοδο. Τώρα, αναμένεται να πέσουν οι τελικές υπογραφές, σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα.

Οι βουλευτές, της αντιπολίτευσης στην Γενική Συμφωνία Οικονομικών κι Εμπορίου (CETA), συμφώνησαν τελικά στο νέο αναθεωρημένο κείμενο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 58 ψήφοι υπέρ και πέντε κατά.

Μετά από μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, τώρα όλες οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ υποστηρίζουν την υπογραφή της συμφωνίας. Μία νέα σελίδα στις σχέσεις Ευρώπης και Καναδά, που αποτελεί και το «τεστ» για την υπογραφή της κατά πολύ μεγαλύτερης και πολυπλοκότερης συμφωνίας Ε.Ε.- ΗΠΑ.

Αν και υπήρχαν πολλά ανοιχτά ζητήματα, όπως η ονομασίες Π.Ο.Π., κάτι που απασχόλησε ιδιαίτερα και την χώρα μας, στο τέλος οι υπέρμαχοι έπεισαν όσους προέβαλαν αντιρρήσεις, με συμβιβασμούς και την προβλεπόμενη αύξηση κατά 20% του εμπορίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...