Οι Γερμανοί βγάζουν την Ιταλία από το Ευρώ!

Κίνδυνο εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, μέσα στο 2017, βλέπει το Γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo! 

Ο επικεφαλής του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ότι οι Ιταλοί θα θελήσουν από μόνοι τους να αποχωρήσουν από το ευρώ, εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι  «Το βιοτικό επίπεδο στην Ιταλία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2000. Εάν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί θα πουν σε κάποιο στάδιο: Δεν θέλουμε άλλο την Ευρωζώνη».

Όμως η σκέψη του έμπειρου, Γερμανού οικονομολόγου, προχωρά ακόμη, πιο πέρα βάζοντας στο τραπέζι σχέδιο διάσωσης για την Ιταλία και αναφέρει πως σε μία τέτοια περίπτωση,  το γερμανικό κοινοβούλιο θα αρνούνταν αν το ψηφίσει, καθώς  το μέγεθος της διάσωσης θα ήταν μεγάλο και οι κίνδυνοι που θα έκρυβε, αγνώστου μεγέθους, που δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν!

Όπως προσέθεσε ο ίδιος, «οι Γερμανοί βουλευτές δεν θα συμφωνούσαν με κάτι τέτοιο».

Αν και η Ιταλία δεν έχει ζητήσει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα διάσωσης και ήδη η Ιταλική κυβέρνηση έχει λάβει δράση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός της τομέας, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αυτές οι δράσεις δεν θα είναι αρκετές.

Το Ιταλικό σχέδιο, περιλαμβάνει έναν «κουμπαρά» 20 δις ευρώ για την χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ξεκινώντας με τη διάσωση της Monte dei Paschi, της οποίας οι ανάγκες (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) φτάνουν κοντά στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...