Οι Γερμανοί «σκύλιασαν» από την στήριξη Ομπάμα στη μείωση του χρέους!

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

«Σκύλιασαν» οι Γερμανοί, μετά την πρωτοφανή στήριξη του Προέδρου Ομπάμα, στην Ελλάδα, για την μείωση του χρέους! Ο Γερμανικός Τύπος, είναι γεμάτος αναφορές στα όσα είπε ο Πρόεδρος από την ελληνική πρωτεύουσα, όπου δίχως περιστροφές, ξεκαθάρισε ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης», πως «οι Έλληνες πρέπει να δουν βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή» και τέλος, ότι «το ΔΝΤ είπε ότι η ελάφρυνση χρέους είναι ζωτικής σημασίας και εγώ θα παροτρύνω προς αυτή την κατεύθυνση».

Τα όσα είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν διαφέρουν, από τα όσα ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η οικονομία δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι όσα δικαιούται η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα όσα είπαν οι δύο ηγέτες, δείχνουν μία σύμπνοια στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που κάνουν τους Γερμανούς, να γράφουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση πολύ περισσότερη στήριξη, από όσο περίμενε κανείς. Αμέσως, άρχισαν οι «κανονιές» από το Βερολίνο, που προσπαθεί να υποβαθμίσει τον άνεμο αλλαγής στο θέμα του χρέους, μειώνοντας ακόμα και την σημασία της παρουσίας Ομπάμα στην Αθήνα. Μερίδα του Τύπου, τονίζει πως η εκλογή Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ, αφαιρεί από την βαρύτητα των λόγων Ομπάμα.    

Λιγότερο χρέος είναι κακό για την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Οποίος λέει ότι θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  το πρωί στην Γερμανία, απαντώντας στα όσα είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα το βράδυ της Τετάρτης. Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα, Neue Presse, ο Γερμανός υποστήριξε ότι όποιος λέει ότι «θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας» προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σόιμπλε, μίλησε σε εκδήλωση άλλης Γερμανικής εφημερίδας, όπου το κοινό του ήταν καθαρά Γερμανοί. Δηλαδή, το κοινό που προσπαθεί να πείσει, ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Βέβαια, ο Β. Σόιμπλε, είναι πολιτικός και εντός συνόρων μπορεί να λέει πολλά, καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.  Όμως, σε επίπεδο Ευρώπης, ο ίδιος έχει συμφωνήσει στο Eurogroup, ότι τον Δεκέμβριο θα έρθει το πρώτο πακέτο των μέτρων για το χρέος (τα βραχυπρόθεσμα).

Την ακραία στάση Σόιμπλε, προσπάθησε να «μαζέψει» ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός, σε ομιλία του σε εκδήλωση της UBS στο Λονδίνο, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δουλεύει πολύ πιο εποικοδομητικά από προηγούμενες και υπάρχει αισιοδοξία, ενώ για το χρέος, το θέμα πάει για τον Δεκέμβριο όταν και «θα συζητήσουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος». Η συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου για να πάρει και την έγκριση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης. «Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση χρέους της χώρας στη σύνοδο του επόμενου μήνα», δήλωσε από το Λονδίνο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν τόσο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν τώρα, αλλά και το τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.«Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να οριστεί ένας αριθμός μέτρων για το τέλος του προγράμματος», δήλωσε.

Για την κυβέρνηση και την πρόοδο που υπάρχει στο πρόγραμμα επεσήμανε, ότι «η νυν ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ δεσμευμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ’ ό,τι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...