Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών

Η ΕΝΟΤΗΤΑ γραμμής ανάμεσα στον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι και της Μαρί Λεπέν σηματοδοτεί τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ευρωσκεπτικιστές ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των Ευρωεκλογών.

ΜΕΧΡΙ τώρα οι Ευρωεκλογές ήταν ένα χάπενινγκ χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον γιατί ήταν δεδομένη η κυριαρχία των λεγόμενων συστημικών κομμάτων.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όμως έχουν αλλάξει δραματικά μετά τη μεγάλη νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία που αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Τώρα μαζί τους στοιχίζονται οι ακροδεξιοί της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις με ενισχυμένα ποσοστά και τα ακροδεξιά κόμματα σε Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και μια σειρά άλλες χώρες.

ΣΤΟΧΟΣ του Ματέο Σαλβίνι και της Μαρί Λεπέν είναι η δημιουργία ενός μαύρου μετώπου που θα αμφισβητεί ευθέως τη σημερινή δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ επαναφέρει το σύνθημα για Ευρώπη των Εθνών που συνιστά στην ουσία διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις γιατί μεγάλες μάζες απογοητευμένων πολιτών στηρίζουν το αφήγημα Σαλβίνι και των ομοϊδεατών του. Γι΄ αυτό ο ίδιος μίλησε για πολιτικό σεισμό που θα προκαλέσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ενώ παράλληλα σκληραίνει την κόντρα με τις Βρυξέλλες χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μία κόντρα καθαρά πολιτική που έχει στόχο να διευρύνει το ακροατήριο της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία και να ενισχύσει τα υπόλοιπα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρώπης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών για μια ακόμα φορά είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την πολιτική κρίση. Γι’ αυτούς το μόνο που προέχει είναι η δημοσιονομική πειθαρχία και η τιμωρία των χωρών του Νότου.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα τους ταρακουνήσουν για να αλλάξουν επιτέλους αυτή την Ευρώπη πριν καταπέσει ολοκληρωτικά το οικοδόμημα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/344162-Oi-grapheiokrates-ton-Bryxellon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...