Οι δαπάνες δημοσιεύσεων του δήμου Ναυπακτίας στον τοπικό τύπο

“ΕΜΠΡΟΣ” & “ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ” ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!
Δελτίο τύπου της Δημοτικής ενότητας του Α.Κοτσανά

Η παράταξή μας μετά από αίτηση της που υπέβαλε στην οικονομική υπηρεσία του δήμου,σας παραθέτει το παρακάτω έγγραφο – απάντηση του δήμου Ναυπακτίας που απεικονίζει τις δαπάνες δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων για τα έτη 2010, 2011, 2012 στο τοπικό τύπο.Ειδικότερα, οι δαπάνες του δήμου για ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις στην εφημερίδα“εμπρός” ανέρχονται στο ποσό 27.722,66 ευρώ(καθαρό ποσό πλην παλαιών οφειλών19.181,56) τουτέστιν για τα έτη 2011-2012 το καθαρό ποσό που καταβλήθηκε στην εφημερίδα “εμπρός” ανέρχεται σε 17.536,4 ευρώ, ήτοι σχεδόν 800 ευρώ για κάθε μήνα δημαρχίας Ι.Μπουλέ ενώ για την εφημερίδα “Ναυπακτία” το ποσό ανέρχεται σε 4.343,73 ευρώ μόνο.

Τα παραπάνω ποσά κατά την εκτίμησή μας απεικονίζουν την βαθιά πολιτική σχέση δημοτικής αρχής και εφημερίδας “εμπρός”, κάνοντας προφανές πως κάποιες εφημερίδες ζουν σχεδόν αποκλειστικά από τις δημοτικές αναθέσεις, ενώ κάποιες άλλες απλώς βοηθιούνται.

Βάση αυτών των δεδομένων και λόγω του γεγονότος ότι τα ’’λεφτά είναι πολλά’’δικαιολογείται απόλυτα το διαχρονικό μένος καθώς και το… “κόψιμο” της παράταξής μας από την εφημερίδα “εμπρός”.

Σημείωση : Αναφερόμαστε μόνο στις ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις του δήμου Ναυπακτίας και όχι σε περιλήψεις διακηρύξεων έργων τις οποίες υποχρεωτικά πληρώνουν οι ανάδοχοι των έργων.

Με τιμή

 Ο επικεφαλής της Δημ. Ενότητας

 Δ.Σ Κοτσανάς Ανδρέας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια κ. Κοτσανα, που αναδειξατε ενα τόσο μείζον οικονομικό θέμα, που εύλογα γέννα σε όλους τους πολίτες ερωτηματικά, σχετικά με τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εφημερίδας απο την δημοτική αρχή, για την δημοσίευση των ανακοινώσεων της…..μιλάμε για δημοτικό χρήμα, κοινώς για χρήματα όλων των δημοτών…και τα τοπικά ΜΜΕ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αν μη τι άλλο ισότιμα…

  2. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Η εφημερίδα “Ναυπακτία” δεν έχει το δικαίωμα επίσημων προκηρύξεων διότι δεν έχει την άδεια. Οποτε για να μην βγει κάποια προκήρυξη άκυρη ο Δήμος στέλνει όλες τις προκηρύξεις στο “Εμπρός”. Ρωτήστε τη Ένωση Εφημερίδων να το δείτε και μόνοι σας. Αυτός είναι ο λόγος και για αυτό η εφημερίδα “Ναυπακτία” δεν το έχει κάνει θέμα. Το γνωρίζει πολύ καλά και οι σχέσεις Δήμου και εφημερίδας είναι οι καλύτερες αν αναλογιστούμε ότι ο κος Μελίστας Ν. έστησε και το site του Δήμου. Μήπως θα έπρεπε πριν παίρνουμε θέσεις να το διεσταυρώνουμε????

    • KYΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΊΩΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΡΗΤΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΆΛΛΗ ΤΟΠΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊΤΕ.

  3. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια……..
    Αυτή η φυλλάδα διαχρονικά βγάζει τα σωθικά της για οποιονδήποτε τολμήσει να αναδείξει την ανεπάρκεια του κ. “καθηγητή”. Και όταν δεν έχει αποτέλεσμα τότε αναλαμβάνουν οι νταήδες…
    Αντρέα αυτό που ανέδειξες είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ψάξε λίγο πιο βαθιά και θα καταλάβει ο κόσμος γιατί αυτή η φυλλάδα συμπεριφέρεται έτσι.

  4. Δεν αναφέρομαι σε Προκηρύξεις έργων αλλά σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου για τις οποίες ισχύει το ιδιο καθεστώς. Ότι δηλαδή υποχρεωτικά δημοσιεύονται στις εφημερίδες που έχουν έγκριση απο το υπουργείο και αυτή για το Δήμος μας είναι μόνο το “ΕΜΠΡΟΣ”. Αλλος παραπληροφορεί κύριε ανώνυμε 11.33 και όχι εγώ.

  5. Κύριε ανώνυμε 11.33 άλλος παραπληροφορεί και όχι εγώ. Και καλό θα ήταν όλοι όταν έχουν στα χέρια τους ένα νούμερο να ξέρουν σε τι ακριβώς αναφέρετε και να μην δημιουργούν εντυπώσεις. Γιατί δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει. Δυστυχώς αρκείται μόνο στα νούμερα που του πασάρουν κάποιοι που το παίζουν οιδίμωνες. Για αυτό καλό θα ήταν όταν κάποιος θέλει να γίνει πιστευτός να βάζει και την ανάλυση μετά το νούμερο για αποφυγή εντυπώσεων και όχι ένα ξερό “ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις”. Για απαντήστε μου εσείς που ξέρετε τόσα: οι προκηρύξεις πρόσληψης αναφέρονται σε αυτό το ποσό ή όχι????? Για να μάθετε κύριε Ανώνυμε και τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου ισχύει ότι πρέπει να δημοσιεύονται σε εφημερίδες που έχουν την έγκριση του υπουργείου και που για τον δήμο μας την έγκριση την έχει μόνο το “ΕΜΠΡΟΣ” και δεν ήταν και λίγες αυτές. Το γνωρίζατε κύρις ανώνυμε ή πιπιλάτε την καραμέλα που σας πασάρει η αντιπολίτευση……????

    • Δεν καταλαβαίνουμε πολλά και μεις οι παρακατιανοί βρε Ελένη. Εσύ που ξέρεις τόσα πολλά, τι είσαι συνεργάτης του Μπουλέ ή του εμπρός; Για να καταλάβουμε ποιοί λένε τί;

  6. Επειδή ο κ. Κοτσανάς είναι άσχετος, ψεύτης και υποκριτής, και επειδή ο χώρος εδώ είναι περιορισμένος, ας κάνουν όλοι υπομονή μέχρι την Παρασκευή!!! Δεν έχουμε καμία όρεξη να δώσουμε αξία και να απαντήσουμε στις ιδιοτελείς υστερίες του παραπάνω κυρίου, αλλά οφείλουμε να ενημερώσουμε τη Ναύπακτο και τους πολίτες της, ποιά είναι η αλήθεια σχετικά με τα αίσχη που διαδίδει!!!
    Υπομονή μέχρι την Παρασκευή λοιπόν!!!

    Υ.Γ. Μόνο ένα αξίζει να επισημανθεί… “Αποκλειστικά με τα χρήματα του Δήμου και των Ναυπάκτιων” ζεί ο αργόσχολος κ. Κοτσανάς και όχι το “Εμπρός”! Σε μάς, 800 ευρώ το μήνα είναι μόνο ένας μισθός (τον οποίο, μάλιστα, πληρώνουμε και δεν “φεσώνουμε”)

  7. Κυραλένη απ’ότι κατάλαβα θες να στοιχειοθετήσεις ότι η σχέση Μπουλέ-Εμπρός είναι καθαρή. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες αυτών που επικαλείται ο κ. Κοτσανάς αλλά μην εκτίθεστε. Η σχέση Μπουλέ-Εμπρός ζέχνει……από την κορυφή ως τα νύχια.

  8. Κύριε Ανώνυμε δεν μου απαντήσατε και ανησυχώ………. Δεν έχω μάθει να εκτίθεμαι και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Δεν μου το επιτρέπει και η ηλικία μου εξάλλου. Και όσο για την σχέση ΜΔημοτικής αρχής και εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ είναι η αναμενόμενη που έχεις πάντα ο τύπος με την δημοτική αρχή. Αναφέρει και σχολιάζει και τα καλά και τα κακα……….τώρα αν δεν υπάρχουν πολλά κακά να σχολιάσει δεν φταίει η εφημερίδα αλλά το ότι η δημοτική αρχή πράττει τα καλύτερα…… Και αν μπορέσετε να το δείτε ανεπηρέαστος θα δείτε ότι είναι πράγματι έτσι.

  9. ΚυραΛένη επειδή όπως λέτε έχετε και την ηλικία σας και αυτό σας τιμά που το αναδείχνετε και επειδή εγώ αυτή τη φυλλάδα απαξιώ να την ξεφυλλίζω, μπορείτε να μου πείτε αν έγραψε κάτι για την εξάμηνη φυλάκιση που άρπαξε πριν λίγες μέρες ο κολλητός του Μπουλέ για βιαιοπραγία σε βάρος Δημοτικού συμβούλου? Για σας βέβαια αυτά είναι “διαδόσεις αναρχοκομμουνιστών” και ίσως να βολεύεστε με τα 800 ή και λιγότερα, που όπως λέει και ο φίλος μου ο Μάκης Σέργιος πληρώνει και δεν “φεσώνει”. Επ’ ευκαιρία και για να μην γράψω άλλο σχόλιο, εσύ φίλε Μάκη Σέργιο τόσα χρόνια που είσαι εκεί δεν γνωρίζεις ότι η εφημερίδα σου υμνολογεί μόνο τον “καθηγητή” και το Δεσπότη και υβρίζει χυδαία οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη? Μήπως τα βελανίδια που προσφέρεις δεν τα τρώει κανένας πια και τα τρώς μόνος σου, με αποτέλεσμα να είσαι σε πλήρη σύγχυση? Σε κάθε περίπτωση γράψε ότι θες, αυτοί που τα διαβάζουν το χάζι τους κάνουν.

  10. Κυρία eleni στάθηκα για λίγο και έμεινα ανεπηρέαστος. Πράγματι είναι έτσι όπως τα λέτε. Απο δω και μπρος όταν θα έχω αμφιβολίες θα κάνω το ίδιο, θα μένω για λίγο ανεπηρέαστος….

  11. Η σχέση Δημοτικής Αρχής με τη εφημερίδα προκύπτει απο το γεγονός ότι η εφημερίδα άλλοτε λειτουργεί ως λαγός (όταν θέλει να “μετρήσει η Δημοτική Αρχή αντιδράσεις) και άλλοτε ως ακόλουθος (όταν αντιγράφει τις πρακτικές και την “γραμμή” της Δημοτικής Αρχής. Βέβαια “ανεξάρτητος” και “αντικειμενικός” Τύπος δεν μπορει να υπάρξει εύκολα στην Ελλάδα πόσο μάλλον στην Ναυπακτία. Άλλωστε η εφημερίδα ανέκαθεν ήταν φαν του Δημάρχου.

  12. Κύριε Σέργιο αμφισβητείτε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ?
    Δυο λόγια αρκούν για να απαντήσετε τώρα. Γιατί πρέπει να υποστούμε την ψυχο-ανωμαλία της Παρασκευής και να πληρώσουμε και από πάνω?
    Τόσο βλάκες μας θεωρείς?

  13. Αγαπητέ ανώνυμε 1.14 αλλού η ειρωνεία σας!!! οι άνθρωποι γεννιούνται δεν γίνονται. Δεν αλλάζουν και δυστυχώς και εσύ δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις. Το συμπέρασμα είναι ένα και το γνωρίζει ο λαός της Ναυπάκτου εκτός της αντιπολίτευσης, του κου Κοτσανά και της παρέας τους. Στην συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με την οικονομική δυσχέρεια δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο Δήμαρχο. Οργάνωση και σύνεση. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς κε. Ανώνυμε αλλά εμείς ο απλός λαός κοιμόμαστε ήσυχοι!!!!! Εσείς και οι αρχηγοί σας είμαι σίγουρη ότι βλέπετε εφιάλτες!!!!! Γιατί όσο είναι ο άνθρωπος καλά και εύχομαι να είναι, θα μας διοικεί για χρόνια!!! Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω και ότι κι αν πειτε δεν θα προκαλέσετε πλέον την απάντησή μου. Μόνο τον οίκτο μου!!!!!! Και ξέρετε γιατί??? γιατί μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι στην σημερινή εποχή οι οποίοι δεν βλέπουν “το σωστό” αλλά μόνο το “αντίθετό του”!!!

  14. Κυρα Λένη μην μου απαντήσετε πλέον. Δεν αντέχω άλλες ενοχές. Σας παρακαλώ λυπηθείτε με !!!!!
    Εγώ πλέον θα ζω με τις ενοχές μου και σεις ασφαλώς έχετε ανάγκη ήδη ψυχολογικής στήριξης. “Κοιμηθείτε” όσο μπορείτε περισσότερο, το μόνο που μπορείτε να κάνετε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...