Οι Δελφοί τιμούν σήμερα τον Καβάφη

Οι Δελφοί τιμούν σήμερα τον Καβάφη
Με ένα διεθνές συμπόσιο και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών που «περιέχει» επιστήμη και καλλιτεχνία!
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 8.00 μ.μ., η πρόεδρος  του ΔΣ του ΕΠΕΚΕΔ Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, θα συντονίσει, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ο Βυζαντινός Καβάφης», στη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η ταινία «Ο βυζαντινός Καβάφης» του Πάνου Κυπαρίσση, ενώ  θα διαβαστούν και ποιήματα βυζαντινής θεματολογίας του ποιητή.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου αρχίζει το επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Κ.Π. Καβάφης: Ελληνικός και οικουμενικός» και τη συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και αλλοδαπών καβαφιστών. Θα συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους οι: Diana Haas, Renata Lavagnini, Μιχάλης Πιερής, Δημήτρης Μαρωνίτης, Χαράλαμπος Καράογλου, David Ricks, Paola Maria Minucci, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Κατερίνα Κωστίου, Μαρία Χατζηγεωργίου, Pedro Bádenas de la Peña, Vicente Fernández Gonzales, Matthias Kappler κ.ά.

Την ίδια μέρα, στις 8.00 μ.μ., θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Κ. Π. Καβάφης “μικρή με το μολύβι απεικόνισις”» (Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου Δελφών), στην οποία 22 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες δημιουργούν με αφορμή το Έτος Καβάφη. Εκθέτουν οι: Valerio Αdami, Αλέξης Βερούκας, Δημήτρης Γέρος, Στέφανος Δασκαλάκης, Παύλος, Gudrun von Leitner, Δημήτρης Μυταράς, Ιόλη Ξιφαρά, Εδουάρδος Σακαγιάν, Σωτήρης Σόρογκας, Κώστας Τσόκλης, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος, Γιώργος Χαδούλης, Απόστολος Χατζαράς, Γιάννης Ψυχοπαίδης κ.ά. Θα εκτεθούν επίσης οκτώ χαρακτικά του David Hockney με θέμα τον Καβάφη, καθώς και αρχειακό υλικό του ποιητή.

Στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί το ρεσιτάλ «Καβάφης και μουσική: Μελωδίες και στοχασμοί» (Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου), με τη σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας την οποία θα συνοδεύει στο πιάνο ο Παντελής Πολυχρόνισης.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Φρύνιχος, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου θα δώσει την παράσταση «Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον “θεατρικό” Καβάφη», με επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία Μιχάλης Πιερής.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 10.00 μ.μ., στο Αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου, ο κύκλος κλείνει,  με ρεσιτάλ μελοποιημένης ποίησης του Κ. Π. Καβάφη στα καταλανικά με τον τροβαδούρο Josep Tero.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...