Οι διάλογοι στο Οβάλ γραφείο – Ομπάμα: Θαυμάζω το κουράγιο σας- Σαμαράς: Είμαστε αποφασισμένοι

Οι διάλογοι στο Οβάλ γραφείο - Ομπάμα: Θαυμάζω το κουράγιο σας- Σαμαράς: Είμαστε αποφασισμένοι
Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα 55 λεπτά που διήρκεσε η συνάντηση συζήτησαν κυρίως το μείζον θέμα της τρομοκρατίας αλλά αναφέρθηκαν και στον τομέα της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τον έλεγχο των συνόρων.

Η αποφασιστικότητα που δείχνει η ελληνική πλευρά στο ζήτημα της οικονομίας, η αλλαγή των γεωστρατηγικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή και οι προοπτικές της Αθήνας να διαδραματίσει ρόλο στον ενεργειακό χάρτη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε η μέχρι πρότινος άτονη ελληνοαμερικανική σχέση να μετατραπεί σε μια πολύ θερμή πρώτη συνάντηση μεταξύ των Ομπάμα και Σαμαρά.

Η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσιάζει όλους τους διαλόγους μεταξύ των δύο ηγετών

Ομπάμα: «Θαυμάζω το κουράγιο σας, θαυμάζω το κουράγιο του ελληνικού λαού. Θέλουμε να πετύχει η Ελλάδα, θέλουμε να πετύχετε. Γνωρίζω τι έχει περάσει η κυβέρνηση συνεργασίας, γνωρίζω και τη δική σας αποφασιστικότητα… Πρέπει να δείξετε επιμονή στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική προσαρμογή, η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα σφαίρα»

Σαμαράς: «Είμαστε αποφασισμένοι, δεν διαβλέπω κινδύνους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα επιδιώξουμε πάση θυσία, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μια υπερπροσπάθεια, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης και με την παγκόσμια ζήτηση σε κάμψη. Ενας νέος κύκλος σεναρίων για την ελληνική οικονομία μόνον κακό θα προκαλέσει »

Ομπάμα: «Αμεσα να επικεντρωθούμε σε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας στο ζήτημα του ελέγχου των συνόρων, πιθανώς με μια υψηλού επιπέδου συνάντηση των δύο πλευρών το φθινόπωρο, όπως και στην επανεκκίνηση του διαλόγου, με τη συμμετοχή και ισχυρών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα, για την άρση των αντικινήτρων στο εμπόριο και την αύξηση των επενδύσεων»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...