Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ απαντούν στην εφημερίδα ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Δεν μας εξέπληξε καθόλου το δημοσίευμα της εφημερίδας  ″Ναυπακτία″ . Άλλωστε διαχρονικά είναι γνωστές οι συνεχείς επιθέσεις της εναντίον της ΔΕΥΑΝ οπότε ήταν αναμενόμενη  η για μία ακόμη φορά διαστρέβλωση της πραγματικότητας ύστερα και από τη στάση της Προέδρου στα τελευταία Δ.Σ. της θητείας της.

Για να μην εκληφθεί η σιωπή μας ως αδυναμία επιγραμματικά επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Ψευδώς αναφέρεται ότι ο ανάδοχος είναι ο ίδιος ″12 συναπτά έτη″. Ο προηγούμενος ανάδοχος επί (6) έτη έκρινε τελικά ασύμφορη την παροχή εργασίας ( με βάση τον ίδιο προϋπολογισμό) και έκτοτε δεν μετείχε στους διαγωνισμούς.
  2. Ψευδώς αναφέρεται ότι υπάρχουν 50% επί του προϋπολογισμού ″απρόβλεπτες και έκτακτες δαπάνες″ παρά μόνο μονομερής δυνατότητα εκ μέρους της ΔΕΥΑΝ για παράταση της σύμβασης γεγονός που συμβαίνει συχνότατα σε τέτοιου είδους συμβάσεις.
  3. Ψευδώς αναφέρεται ότι το ποσό παραμένει ίδιο παρά την ″μείωση ορισμένων υποχρεώσεων του εργολάβου″. Αντιθέτως στην τελευταία αυξήθηκαν αυτές.
  4. Ψευδέστατα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ″υποχρέωση ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο″. Όλες οι αποφάσεις έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ και οι (2) τελευταίες εκ νόμου ελέγχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και νόμιμα επικυρώθηκαν από αυτό. Συνεπώς παραπλανητικά  αναφέρεται ότι ″η σύμβαση έχει γίνει έτσι ώστε να μην ελέγχεται″ δεδομένου  ότι η υποχρέωση ελέγχου περιλαμβάνει το ποσό της σύμβασης μαζί με το ΦΠΑ (245.000 €).
  5.  Παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού  τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε τρομερές δυσκολίες καμμία τεχνική-οικονομική ανάλυση της ΔΕΥΑΝ δε έδειχνε μείωση κόστους ώστε να επιτευχθεί  η επινόηση ″οικονομία κλίμακος″. Άλλωστε οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και προσωπικό αναδόχου) με την τεράστια εμπειρία τους επιτελούν κατά τη γνώμη μας με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά τους ώστε να επιλύονται τα άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα.
  6. Αφήνουμε ασχολίαστες τις προτροπές ηθικοπλαστικού περιεχομένου για κοινωνική ευαισθησία διότι έχει αποδειχθεί στο διάστημα 20 χρόνων λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ ότι οι υπηρεσίες της ήταν και θα είναι προς όφελος του κάθε δημότη.

Άλλωστε (5) Δημοτικές Αρχές , τουλάχιστον (10) Δ.Σ. διοίκηση και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ είναι αδύνατον να μην έχουν λάβει υπ’ όψιν τους τις ″προτροπές ″ του ανώνυμου συντάκτη του δημοσιεύματος.

Η ΔΕΥΑΝ είναι ανοικτή σε κάθε είδους κριτική αρκεί να είναι καλόπιστη και εποικοδομητική και εφεξής οι εργαζόμενοι σε αυτή θα αποκρούουν με κάθε δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα τις  συκοφαντικές και άδικες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον τους.

Η κοινωνία της Ναυπακτίας είναι σχετικά μικρή και γνωρίζει προθέσεις και συμφέροντα που επιβουλεύονται την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...