Οι καλλιτέχνες “σπάνε” τον αποκλεισμό της ΕΡΤ

Οι καλλιτέχνες
Την Τρίτη 11 Ιουνίου, η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, την ελληνική δημόσια τηλεόραση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την βοήθεια… των ΜΑΤ.
Κόσμος παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πλήθος εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους μαζί με καλλιτέχνες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ δηλώσεις συμπαράστασης καταφθάνουν από παντού.
Τι έχουν να πουν οι καλλιτέχνες όμως για το γεγονός αυτό;
Μέσα από τα social media, facebook και twitter, τα μηνύματα είναι πολλά.

Στάθης Δρογώσης:

«Θα αφήσουμε να κλείσει το τρίτο πρόγραμμα του Χατζιδάκι ο Σίμος ο Κεδίκογλoυ;
Είμαι στην ΕΡΤ .Φουλ ασφαλίτες στους γύρω δρόμους. Κόσμος αποφασισμένος. Ιστορικές στιγμές»

Ραλλία Χρηστίδου:

«Το θέμα είναι ο δημόσιος χαρακτήρας του μέσου… Το “κλείσιμο” της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης με ανατριχιάζει!!! Πρόκειται για φίμωση!»

Ελευθερία Αρβανιτάκη:

«Δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου, ούτε τη χώρα μου. Πραξικοπηματικές ενέργειες όπως η σημερινή με γεμίζουν ντροπή κ θυμό. Είμαι κι εγώ εκεί.»

Χρήστος Θηβαίος:

«Σε μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούν πια να ζήσουν τα παιδιά μας, με τέτοιες φασιστικές αποφάσεις Ντροπή σε όλους όσους βγήκαν και απαιτούν ακόμα και τώρα μια τέτοια Ελλάδα.»

Ναταλία Ρασσούλη:

«H ΕΡΤ σε κατάσταση πολιορκίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν τον κόσμο να παραστεί ΆΜΕΣΑ. Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ έχουν ίντερνετ και δεν έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ χρειάζονται την συμπαράστασή σας. Όποιος μπορεί να βρεθεί δίπλα τους ας το κάνει. Έχουν έρθει όλοι οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων, πολιτικοί. Ο κόσμος όμως είναι ο πιο αναγκαίος. Μετά τις 5 απειλούν ότι αν δεν φύγει ο κόσμος από τα κτίρια της ΕΡΤ θα μπουν τα ΜΑΤ.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τις οικογένειές τους.»

Φοίβος Δεληβοριάς:

Διεφθαρμένη και αδιαφανής η ΕΡΤ; “Πονάει χέρι, κόβει χέρι”, λοιπόν. Ούτε λόγος για το ότι τα μεγάλα σκάνδαλα τα οργάνωσαν, τα γεύτηκαν (και έφυγαν εγκαίρως) οι δικοί τους άνθρωποι. Ενώ τώρα θα πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, η μνήμη και ο πολιτιστικός μέσος όρος μας. Όπως σε όλα. Success story, όχι αστεία. Κάτι μου λέει πως οι διευθυντές της “νέας, διαφανούς, μη Κρατικής” τηλεόρασης, θα είναι οι ίδιοι που κατέστρεψαν την Κρατική. Κι εγώ -που ανάμεσα σε άλλους συναδέλφους- πάμε σήμερα να βοηθήσουμε τον Ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” (που συν τοις άλλοις είναι κι απ’ τους 2-3 ιδιωτικούς που απέμειναν και παίζουν αληθινή, εξαιρετική μουσική) να συνεχίσει να υπάρχει, νιώθουμε ένα πικρό αστείο να πλανάται πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Νιώθω αληθινή ντροπή-και κυρίως για όσους θα αρθρογραφήσουν και σήμερα, λέγοντας πως όσοι είναι αντίθετοι στο σε μια μέρα γκρέμισμα της ΕΡΤ είναι λαϊκιστές. Εντάξει, ευτυχώς άνθρωποι σαν τον Κεδίκογλου, τον Φαήλο , τον Σαμαρά που το αποφάσισαν είναι τρομεροί πολέμιοι του λαϊκισμού απ΄ τα γεννοφάσκια τους. Καλό τους success. Αλίμονό μας.»

Νατάσσα Μποφίλιου:

«Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»

Βαλάντω Τρύφωνος:

«Ούτε ο Μπερλουσκόνι τέτοια ξεφτίλα… Μπράβο κ. Σαμαρά…»

Χάρης Βαρθακούρης:

«Ανακοίνωσε η κυβέρνηση το κλείσιμο της ΕΡΤ, αντί η ΕΡΤ να ανακοινώσει το κλείσιμο της κυβέρνησης…»

Μελίνα Ασλανίδου:

«Μα είναι δυνατόν να κλείνει η ΕΡΤ? τι νέα είναι αυτά ακόμα δεν πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα!!! Τι γίνεται ρε παιδιά? κατεδαφιζόμαστε?»

Γιώργος Λιανός:

«Γαμώτο μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να ξυπνήσω νωρίτερα αύριο πριν με πιάσει η κίνηση με τα τανκ στη Μεσογείων.»

Νίκος Βουρλιώτης:

«Έκλεισαν τα μόνα “νόμιμα κανάλια”»

Αμαρυλλίς:

«Άλλη μια Εθνική προδοσία!!! Αίσχος!!!»

Μιθριδάτης:

«Κάτι ισοπεδωτικοί και κάτι λοβοτομημένες, ξύπνησαν απ’ τη φασαρία και απαξιώνουν την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι πολιτιστική κληρονομιά ρε σκατάδες.»

Παντελής Θαλασσινός:

«Ρε εδώ κλείσανε τις βιβλιοθήκες, (γύρω στις 50) και στην ΕΡΤ θα κολλήσουν? “Μήπως πάλι φταίς και σύ?”»
Γιάννης Κότσιρας:
Δείτε τι γράφει εδώ.

Παράλληλα, πλήθος καλλιτεχνών παρευρέθησαν και τραγούδησαν στη μέγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως οι: Βασίλης Λέκκας, Καλλιόπη Βέττα, Φοίβος Δεληβοριάς, Ματούλα Ζαμάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάνος Πυροβολάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Απόστολος Ρίζος, Σπύρος Γραμμένος, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Νίκος Ξυδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Διονύσης Τσακνής, Κιμούλης, Γεράσιμος Γεννατάς, Χάρης Μαυρουδής, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Αϊβάζης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος και πολλοί ακόμα.

www.tralala.gr

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...