Οι “Καρυάτιδες” ζούν ανάμεσά μας!

Οι
Έξι γυναικείες φιγούρες, στιβαρές αλλά και αέρινες, στέκουν στην κορυφή της πόλης και μας «φυλάσσουν» από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα. Αντικείμενο θαυμασμού αλλά και φθόνου –μία από αυτές βρίσκεται «κλεμμένη» στο Βρετανικό Μουσείο, τα υπέροχα αυτά αρχαία γλυπτά στέκουν αγέρωχα χωρίς να υποκύπτουν στο βάρος και το πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, λοιπόν μία σύγχρονη δημιουργός τις βγάζει από τον βράχο της Ακρόπολης, όπου έχουμε συνηθίσει τόσους αιώνες να τις βλέπουμε και τις τοποθετεί μέσα στο αστικό καθημερινό μας περιβάλλον. Οι Καρυάτιδες σαν αθηναίοι πολίτες διασχίζουν το δρόμο, περνάνε τις γραμμές του μετρό, στέκουν πίσω από τους τσολιάδες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φύλακες άγγελοι της πόλης και των ιδανικών της, οι Καρυάτιδες έρχονται κοντά μας, μέσα από τις φωτογραφίες της Αμαλίας Σωτηροπούλου, για να μας θυμίσουν την καταγωγή μας. Αυτό που κάνει εντύπωση σε αυτές τις φωτογραφικές συνθέσεις είναι ότι, όσο και αν οι Καρυάτιδες διατηρούν το κάλλος και την εποχή τους, άλλο τόσο ταιριάζουν στο τοπίο της άγριας καθημερινότητάς μας – ίσως απλώς γιατί βρίσκονται στην πατρίδα  τους.

Η Αμαλία Σωτηροπούλου, σε μία απόπειρα προσωπικής αναζήτησης, ζωντανεύει αυτά τα διαχρονικά σύμβολα της γυναικείας δύναμης και τα τοποθετεί μέσα στον παλμό της ζωής μας ξεκινώντας έτσι ένα παιχνίδι εικόνων, μηνυμάτων και συνειρμών. Η έκθεση φωτογραφίας της Σωτηροπούλου εγκαινιάζεται στις 11 Ιουνίου στη Γκαλερί Σκουφά και στις 13 Ιουνίου στο French Cultural Center της Βοστόνης.
Info

11 Ιουνίου 2013
Έως 6 Ιουλίου 2013. Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 210-3643025, 210-3603541 Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00 www.skoufagallery.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...