Οι προστριβές μετά το διαζύγιο

Οι προστριβές μετά το διαζύγιο
Με την γυναίκα μου χωρίσαμε πριν λίγους μήνες λόγω χρόνιων συγκρούσεων που μας εξάντλησαν και τους δύο. Έχουμε κρατήσει επαφή λόγω του παιδιού, αλλά οι διαφωνίες και τα ξεσπάσματα συνεχίζουν.
Τα συναισθήματα που μπορεί να επιφορτίζουν εσάς και την γυναίκα σας μπορεί να είναι οι ενοχές, η θλίψη, η απελπισία, η μοναξιά, ο θυμός και ο φόβος να προχωρήσετε.

Η ενδεχόμενη δυσκολία να επεξεργαστείτε μέσα σας την σημειολογία της σχέσης σας, του ρόλου του καθενός μέσα σε αυτή και του τέλους της σας οδηγούν στα παρορμητικά αυτά ξεσπάσματα που καταφέρνουν αφενός να σας καθηλώνουν σε στάσιμη ψυχολογία, αφετέρου να επιβαρύνουν το παιδί σας το οποίο σας έχει πιο ανάγκη από ποτέ.

Όταν το σταθερό μεταμορφώνεται σε ασταθές, η δυνατότητα πρόβλεψης στην καθημερινότητα αναπόφευκτα χάνεται και η μελαγχολία καραδοκεί για όλους. Η στεναχώρια μπορεί μέσα σας να μπερδεύεται με τον θυμό, ιδιαίτερα αν την αποφεύγετε προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε μια οδυνηρή για εσάς πραγματικότητα.

Επειδή το παιδί σας βρίσκεται σε μια κατάσταση διαχείρισης μιας σημαντική απώλειας, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια σταθερότητα που θα αντισταθμίσει τις αλλαγές στην δομή της οικογένειας. Αποφύγετε τον αλληλοσπαραγμό και την βία που θα επιδεινώσει την προσαρμογή του παιδιού σας στη νέα πραγματικότητα.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...