Οι σκάλες μπορούν να σώσουν την καρδιά μας – Δείτε γιατί

Young woman runner sportswoman running up city stairs

Σημαντικά καρδιαγγειακά και μυικά οφέλη προσφέρει το ανέβασμα σκάλας με ζωηρό ρυθμό και μάλιστα σε μα συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών. Δείτε τα αποτελέσματα πρόσφατης καναδικής μελέτης

Μια ρουτίνα γυμναστικής σε συνδυασμό με αλλαγές στον τρόπο ζωής δρουν θεραπευτικά στους ασθενείς με καρδιοπάθειες. Τα ευρήματα πρόσφατων έρευνων από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά ενισχύουν περαιτέρω αυτή τη διαπίστωση προσθέτοντας άλλη μια στρατηγική κίνηση που θα μπορούσε να γίνει ρουτίνα. Πιο συγκεκριμένα, όταν ανεβαίνουμε σκάλες, είτε με γρήγορο ή με κανονικό ρυθμό, έχουμε τόσο καρδιαγγειακά όσο και μυϊκά οφέλη. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Medicine & Science in Sports & Exercise και Frontiers και σημειώνουν επίσης τα πιο σημαντικά εμπόδια που μας απομακρύνουν από την συστηματική άσκηση: ο μειωμένος χρόνος, ο εξοπλισμός και η εύκολη πρόσβαση σε γυμναστήριο.

«Το σύντομο αλλά ζωηρό ανέβασμα σκάλας αλλά και η παραδοσιακή άσκηση μέτριας έντασης αλλάζουν τη φυσική κατάσταση, που αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη της θνησιμότητας μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο» αναφέρει σχετικά η Maureen MacDonald, μια εκ των επικεφαλής ερευνητών και των δύο μελετών και καθηγήτρια του Τμήματος Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου McMaster. «Έχει αποδειχθεί πως το ανέβασμα σκαλιών είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική και εφικτή πρακτική για την καρδιαγγειακή αποκατάσταση, ιδιαίτερα σημαντική κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν πολλοί άνθρωποι δεν είχαν την επιλογή να ασκηθούν σε γυμναστήριο» συμπληρώνει. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με στατιστικές, μόλις το ένα τέταρτο όλων των ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις ακολουθούν τα προγράμματα γυμναστικής.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...