Οι συνήθειες ύπνου σε έξι διαφορετικές χώρες

Οι συνήθειες ύπνου σε έξι διαφορετικές χώρες
Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF), ένας ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός, διεξήγαγε μια διεθνή δημοσκόπηση… με σκοπό να συγκρίνει τις συνήθειες ύπνου των ανθρώπων σε έξι διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Ιαπωνία, Μεξικό και Ηνωμένο Βασίλειο).

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ηλικίας 25 έως 55 χρόνων.

Η έρευνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Business Insider, δεν δημοσιεύτηκε σε κάποιο επιστημονικό έντυπο, όμως παρακάτω παρατίθενται μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν:

Λιγότεροι από τους μισούς εθελοντές σε κάθε μία από τις έξι χώρες ανέφεραν ότι κοιμούνταν καλά κάθε βράδυ.Οι κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας κοιμούνταν συνολικά λιγότερο από τους υπόλοιπους. Συνεπώς, περίπου οι μισοί σε κάθε χώρα ανέφεραν ότι πήραν τουλάχιστον έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Περίπου το 1/4 των συμμετεχόντων στην έρευνα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά δεν κοιμούνται ποτέ καλά, ή σπάνια, πριν από μια εργάσιμη ημέρα. Τα 2/3 στην Ιαπωνία και οι μισοί στις ΗΠΑ κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες πριν από τη δουλειά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου το 1/3 των ανθρώπων κοιμούνται γυμνοί. Στις υπόλοιπες έξι χώρες, λίγο πάνω από τους μισούς ανέφεραν ότι φορούν τις πιτζάμες τους.

Τα μαξιλάρια θεωρούνται πολύ σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κάτοικοί τους ανέφεραν το υψηλότερο ποσοστό χρήσης μαξιλαριών (2,2), ενώ οι Ιάπωνες το χαμηλότερο (1,1).

Οι Μεξικάνοι είχαν τα πιο νοικοκυρεμένα δωμάτια. Οι κάτοικοι της χώρας έφτιαχναν το κρεβάτι τους κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα σε ποσοστό 82%, ενώ σχεδόν το 1/4 ανέφεραν ότι αλλάζουν τα σεντόνια τους πάνω από μία φορά την εβδομάδα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αρωματίζουν τις κρεβατοκάμαρές τους. Περίπου το 65–80% των ανθρώπων σε κάθε χώρα δήλωσαν ότι φρόντιζαν με κάποιον τρόπο να αρωματίσουν το δωμάτιό τους, εκτός από τους Ιάπωνες, που ενδιαφερόταν γι’ αυτό σε ποσοστό μόλις 28%. Ο αερισμός των δωματίων είναι σημαντικός για τους Γερμανούς, οι οποίοι σε ποσοστό 96% ανέφεραν ότι το έκαναν… πάνω από μία φορά την εβδομάδα!

Ένα άνετο στρώμα και σεντόνια ήταν τα πιο σημαντικά ρομαντικά στοιχεία για όλες τις χώρες.

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πιο πιθανό να κοιμηθούν με ένα κατοικίδιο. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα από την Ιαπωνία δήλωσαν ότι κοιμούνται μόνοι τους, ενώ τα 3/4 των κατοίκων του Καναδά ανέφεραν ότι κοιμούνται μαζί με κάποιον άλλον.

Η πιο κοινή δραστηριότητα πριν πέσει κάποιος για ύπνο είναι να βλέπει τηλεόραση. Τουλάχιστον τα 2/3 σε κάθε χώρα δήλωσαν ότι βλέπουν τηλεόραση πριν πέσουν για ύπνο. Στο Μεξικό το 62% προσεύχεται ή κάνει διαλογισμό πριν κοιμηθεί.

Τουλάχιστον το 1/4 των ανθρώπων από κάθε χώρα δήλωσε ότι σκέφτονταν ζητήματα σχετικά με τη δουλειά που τους προκαλούσαν στρες, όταν ξάπλωναν στο κρεβάτι.

Πάνω από το 86% σε κάθε χώρα συμφώνησε ότι η ησυχία δημιουργούσε ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον για ύπνο. Ωστόσο, το 61% των κατοίκων του Μεξικού πιστεύει ότι το ίδιο κάνει και η μουσική.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...