Οι Τούρκοι αμφισβητούν την κυριαρχία μας στη Ροδόπη

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την κυριαρχία μας στη Ροδόπη
Συνεχίζει να προβαίνει σε ανθελληνικές δηλώσεις που αμφισβητούν την κυριότητα της χώρας μας ο τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.
Συγκεκριμένα στην τελευταία στάση στην Ροδόπη του «Καραβανιού της Αφθονίας» που επί 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά (περιοχή της Κωνσταντινούπολης), ο τούρκος υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια τους γεύματος ιφτάρ είπε προς τους παρευρισκόμενους  Έλληνες μουσουλμάνους «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι».

Επίσης χαρακτήρισε τη Θράκη «ως ένα χέρι κομμένο της Τουρκίας»…

Πώς είναι δυνατόν μέλος της επίσημης τουρκικής κυβέρνησης δημόσια να ονομάζει τους Έλληνες πολίτες της Ροδόπης Τούρκους;

Γιατί το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιδεικνύει τέτοια ανοχή που δημιουργεί όχι μόνο εντυπώσεις αλλά αποδέχεται καταστάσεις που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας;

Έστω και για τους τύπους το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να βγάλει ανακοίνωση ως απάντηση σε όλα αυτά; Κανονικά θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητος» για τη χώρα μας ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου και να του απαγορευτεί η είσοδος στην Θράκη και στη Ροδόπη.

«Το Καραβάνι της αφθονίας» που έκανε περιοδεία σε ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία χρηματοδοτήθηκε από τα τουρκικά υπουργεία και ο δήμος Μπαϊράμπασά ,που φέρεται να το διοργάνωσε, ήταν απλώς η βιτρίνα.

Να προσθέσουμε ότι στο τραπέζι ιφτάρ που έστησε ο δήμος Μπαϊράμπασά, μετείχαν: ο υπουργός Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλα Αϊντινέρ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζι, ο δήμαρχος των Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο Λεβέντ Αχμέτ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα ¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, πρόεδροι συλλόγων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και κάποιοι αρθρογράφοι από την Τουρκία.

Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον πρόεδρο του IRCICA τον Χαλίτ Ερέν. Μετά από το ιφτάρ που έγινε, ο Χαλίτ Ερέν εξέφρασε τα συναισθήματα του και ευχαρίστησε τους μετέχοντες.

newpost

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...