Οι Τούρκοι λένε ότι τους “παραβιάζουμε” με ελικόπτερα – Ανυπόστατοι ισχυρισμοί

Οι Τούρκοι λένε ότι τους
Την τακτική των προκλήσεων  στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και άλλα ελληνικά νησιά  και νησίδες συνεχίζουν οι Τούρκοι αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή του Αιγαίου .

Την ώρα που ο ακροδεξιός βουλευτής του <,Demokrat Parti>> κ. Ουμίτ Γιαλίμ υποστήριζε ότι η Ελλάδα έχει …καταλάβει 16 νησιά και μια νησίδα στην περιοχή και η εφημερίδα Milliyet (Μιλιέτ)  τον αβαντάριζε ( έγραψε σχετικά το OnAlert εδώ ), οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις  υποστήριζαν μέσω …συχνότητας  ραντάρ ότι η περιοχή είναι τουρκική και καλούσαν τα ελληνικά ελικόπτερα που έψαχναν έναν αγνοούμενο ναυαγό , να φύγουν! Και τώρα λένε ότι κατά την έρευνα και διάσωση (SAR)  που έγινε τις προάλλες τους …παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο, ετοιμάζοντας μάλιστα και  …διάβημα!

Το θέμα εγείρει η εφημερίδα  Vatan με τον τίτλο «Ο γείτονας, τώρα πλέον, παραβιάζει με ελικόπτερα». Εκεί γράφει λοιπόν ότι η Ελλάδα, η οποία  μέχρι τώρα προέβαινε συχνά σε αερομαχίες  με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο με πολεμικά αεροσκάφη, άρχισε πλέον παραβιάσεις με ελικόπτερο.
Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ένα Ελληνικό ελικόπτερο Super Puma  παραβίασε, επί 47 λεπτά και εννέα φορές, τον …τουρκικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Διδύμων (περιοχή της ακτής της Τουρκίας, περίπου απέναντι  από το Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι κλπ) . Την ίδια μέρα,συνεχίζει τους ισχυρισμούς,  πάλι ελικόπτερο της Ελλάδος τύπου AS-365 στην ίδια περιοχή, παραβίασε τον …τουρκικό εναέριο χώρο πέντε φορές επί 17 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Παραβίαση …μιας ώρας
Όπως γράφει η εφημερίδα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωστοποίησαν όλες αυτές τις παραβιάσεις στο Τουρκικό ΥΠΕΞ και τις κατέγραψαν. Η Ελλάδα, την ίδια μέρα, προέβη σε παραβιάσεις, για χρονικό διάστημα πάνω από μία ώρα.
Βέβαια η πραγματικότητα είναι διαφορετική : Τα ελληνικά ελικόπτερα έκαναν αποστολή SAR εντός του FIR Αθήνας και του ελληνικού εναέριου χώρου, απολύτως νόμιμα δηλαδή. Τότε ένας παράκτιος σταθμός ραντάρ, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, κάλεσε τα ελικόπτερα να φύγουν διότι, λέει,  κινούνταν μέσα σε τουρκικό χώρο! Βέβαια τα ελληνικά ελικόπτερα συνέχισαν την αποστολή Έρευνας και Διάσωσης όπως έχουν καθήκον και διεθνή υποχρέωση.

Και ο Νταβούτογλου
Να σημειώσουμε ότι την προκλητική αυτή τακτική στην συγκεκριμένη περιοχή την εφαρμόζουν οι Τούρκοι αρκετές φορές και σε πολιτικά αεροσκάφη που περνούν από εκεί προκαλώντας την δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των πιλότων . Φαίνεται ότι κινούνται στην λογική ”πές-πές   και κάτι θα μείνει”, άλλωστε  και ο Υπουργός Εξωτερικών κ Α.Νταβούτογλου, όταν απαντάει σε ρωτήσεις  για τα  νησιά αυτά  υποστηρίζει ότι χρειάζεται ερμηνεία των Συνθηκών , ότι δεν έχουν χαραχθεί τα σύνορα – γκριζάρει δηλαδή και αυτός την περιοχή με αμφισβήτηση……

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...