Οι τρεις πυλώνες της ΔΕΗ, οι τρεις αναπλάσεις στο κέντρο κι ένα ψέμα

Οι τρεις πυλώνες της ΔΕΗ, οι τρεις αναπλάσεις στο κέντρο κι ένα ψέμα

Άλλο ένα κομμάτι του παζλ που θα κάνει την Ναύπακτο ομορφότερη, μπαίνει στην θέση του. Ο δικέρατος πυλώνας της ΔΕΗ στην πλατεία Παπαχαραλάμπους αντικαθίσταται με άλλον τύπου compact. Το έργο με ευθύνη της ΔΕΗ καθυστέρησε τρία τουλάχιστον χρόνια αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Με αυτή την παρέμβαση διορθώνεται μια ανορθογραφία του πολύ καλού έργου της υπογειοποίησης του δικτύου στο κέντρο της πόλης, που τέλειωσε το 2006, αλλά μας άφησε αυτή την εκκρεμότητα.

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν και έθεσαν ως στόχο την αντικατάσταση του πυλώνα. (Στην φωτογραφία φαίνεται ο «στολισμός» του πυλώνα την Πρωτοχρονιά του 2007). Και η επιμονή τους έφερε αποτέλεσμα. Το 2015 και 2016 εκπονήθηκε η μελέτη για την συνολική ανάπλαση της πλατείας, αδειοδοτήθηκε η αντικατάσταση του πυλώνα και το 2018 συνδέθηκε με την συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ελπίζουμε.

Με αυτή την ευκαιρία ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, με στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε την πλατεία και δήλωσε:

«Κάθε έργο που ξεκινά και συνεισφέρει στην ανάδειξη της καστροπολιτείας μας,  είναι θετικό. Μας γεμίζει χαρά όταν βλέπουμε να υλοποιείται ο σχεδιασμός μας για την ανάδειξη της Ναυπάκτου στην θέση που της αξίζει. Επιτέλους όλη η καλή δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αρχίζει να γίνεται ορατή στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Εκτός  από την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που αναμένουμε την έναρξη των εργασιών, ακολουθούν άλλες δύο αναπλάσεις. Στην Αγία Παρασκευή αλλά και η ανάπλαση με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου. Έτσι όλη η περιοχή του κέντρου, από το ΚΕΠ στο Γρίμποβο, μέχρι την πλαζ στην Ψανή θα αλλάξει όψη. Η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνα έφερε μόνο στο κέντρο της πόλης έργα προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων. Η σημερινή δημοτική αρχή οφείλει να εργαστεί ώστε τα έργα να υλοποιηθούν σύντομα και με την μικρότερη δυνατή όχληση.»

Με αφορμή όμως αυτή την επίσκεψη ας μας επιτραπούν δύο παρατηρήσεις. 

  • Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Παπαχαραλάμπους, ο δήμος Ναυπακτίας σε δελτίο τύπου, επιχείρησε μια μικρή παραπλάνηση. Παρουσίασε τις εργασίες στην πλατεία σαν την έναρξη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου. Ελπίζουμε να γνωρίζουν πως αυτό είναι ψέμα. Η αντικατάσταση του πυλώνα είναι έργο της ΔΕΗ, που το πλήρωσε ο δήμος, εκτελείται από τον υπεργολάβο της ΔΕΗ και ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ανάπλαση του κέντρου. Η ανάπλαση απλώς ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει σύντομα. Και ρωτάμε: Ποιά ανάγκη τους οδήγησε σε αυτή την λεκτική λαθροχειρία; Γιατί νοιώθουν την ανάγκη να δείξουν πως ένα έργο ξεκινά, επιτέλους, μετά από πέντε μήνες θητείας και ενώ η σύμβαση έχει υπογραφεί από το καλοκαίρι; Αν συνεχίσουμε έτσι πόσες καθυστερήσεις θα φορτωθούν ακόμη στο έργο και τι προβλήματα θα δημιουργηθούν στο κέντρο της πόλης; Τι θα γίνει όταν σε λίγους μήνες από τώρα, θα υλοποιούνται και οι άλλες δύο αναπλάσεις στο κέντρο;  Προετοιμάζεται κανείς γι αυτό;
  • Ακόμη τρεις (τουλάχιστον) δικέρατοι πυλώνες πρέπει να αντικατασταθούν. Στην οδό Αγελάου (κάτω από την Ωραία Ντάπια), στην μελλοντική πλατεία της Αγίας Παρασκευής (υπάρχει η προεργασία και η αδειοδότηση) και στο οικόπεδο Παπαχαραλάμπους. Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση. Ειδικά στην Αγελάου και στην Αγ. Παρασκευή (στην καρδιά της σχετικής ανάπλασης), επείγει ο δήμος να κινηθεί άμεσα. Αγαπητοί φίλοι της δημοτικής αρχής, ποτέ το φλουρί της πίτας δεν πέφτει σε υποσταθμούς της ΔΕΗ. Χρειάζονται άλλα μέτρα. Τι λέτε, δεν αφήνουμε τα ψεματάκια και να πιάσουμε δουλειά;

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...