Οι υπουργοί του

Οι υπουργοί του

Εντάξει, εμείς οι εκφραστές της «οπισθοδρόμησης» και του «πτωχοπροδρομισμού» στρεφόμαστε κατά του κ. Σημίτη, γιατί «ζηλεύουμε» τα εκσυγχρονιστικά του «επιτεύγματα», γι` αυτό και προσπαθούμε ή συμμετέχουμε στην προσπάθεια σπίλωσής του.

, που ο ίδιος επέλεξε ως συνεργάτες, ανήκαν ή ανήκουν κι αυτοί στον ίδιο «κύκλο οπισθοφυλακής»; Ο Χάρης Καστανίδης, επί παραδείγματι, από τους πιο παλιούς υποστηρικτές του μετέπειτα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε ποια «οπισθοφυλακή» προσχώρησε, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Μεταφορών, απευθύνοντας βαρύτατες μομφές, με αποδέκτη τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αφορμή την υπαναχώρηση της τότε κυβέρνησης, στη θέσπιση μηχανισμών ελέγχου, των μεγάλων δημόσιων συμβάσεων;

Αντί άλλης απάντησης, τοποθετήθηκε ως διάδοχος του κ. Καστανίδη, στο Υπουργείο Μεταφορών, ο Τάσος Μαντέλης. Προφανώς, ως μια ακόμη εμβληματική μορφή, που απεικόνιζε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Υπουργός και εκ των πρωταγωνιστών της ανάδειξης του Κώστα Σημίτη, στην πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό, πως όχι μόνο ανεχόταν φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και δεν ήθελε καν να γίνεται λόγος περί αυτών, ούτε καν στα κομματικά όργανα!

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που επίσης ήταν από ένθερμους υποστηρικτές του κ. Σημίτη, στην εσωκομματική διαδικασία, είχε κάνει λόγο για «πιράνχας», στη δημόσια υγεία, αλλά και για δημοσιονομικές αποκλίσεις. Για να επανέλθουμε δε, στα θέματα της διαφθοράς, πρόσφατη είναι η ομολογία του τότε επίσημου ταμία του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Αυγερινού, ότι το 1.000.000 που έλαβε ο Θεόδωρος Τσουκάτος από τον κ. Χριστοφοράκο, εκ μέρους της SIEMENS φυσικά, πήγε στους λογαριασμούς Κινήματος.

Αλλά και σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση, να θυμίσουμε Ευρωπαίους αξιωματούχους: Όπως τον κ. Μοσκοβισί, που, σε βιβλίο του, υποστήριξε ότι η χώρα μας μπήκαμε στην ΟΝΕ, με πλαστά στοιχεία. Αλλά και ο κ. Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σε πρόσφατη συνέντευξη του, υποστήριξε ότι οι δημοσιονομικές αποκλίσεις είχαν ξεκινήσει από το 1999.

Η δεν είναι αλήθεια ότι η χώρα είχε μπει σε «διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», πριν το 2004 και αυτό αποτέλεσε τη δικαιολογητική βάση για το εγχείρημα της «απογραφής», της κυβέρνησης Καραμανλή. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ, επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, με μεταθέσεις πληρωμών, στην περίοδο 2004-09…

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/347090-Oi-ypoyrgoi-toy ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...