Οι υποψήφιοι για να «σφυρίξουν» το «αιώνιο» ντέρμπι: Ποιος είναι το φαβορί

Ο Γιώργος Κύζας μετά την παραπομπή του για τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατέβηκε από το τραίνο των υποψήφιων διαιτητών για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή 19/3 και οι επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από τον πίνακα των διεθνών ρέφερι είναι ελάχιστες.

Η ΚΕΔ θα ανακοινώσει τον εκλεκτό της το μεσημέρι της Πέμπτης 16/3. Μάλιστα τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί φαίνεται πως έχει ο Γιώργος Κομίνης.

Ο Ολυμπιακός πάντως, έχει παράπονα από την διαιτησία του στο φετινό 2-0 επί της Ξάνθης (17η αγωνιστική) στο οποίο είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, για πέναλτι που δεν είχε δώσει για μαρκάρισμα του Ζίφκοβιτς στον Μανθάτη.

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ηγουμενίτσα έχει τα περισσότερα παιχνίδια φέτος στην Λίγκα μαζί με τον Σιδηρόπουλο (10) ενώ έχει οριστεί και σε πέντε παιχνίδια ως 4ος.

Στον πρώτο γύρο είχε διαιτητεύσει, χωρίς προβλήματα, στο ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (0-0), το πρώτο ντέρμπι στην εξαετή καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία στην οποία έχει 72 αγώνες. Ο Κομίνης είχε διαιτητεύσει πρόσφατα και στην εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο με 1-0.

Οι υπόλοιποι διεθνείς

Θα αποτελεί έκπληξη αν η ΚΕΔ επιλέξει διαιτητή εκτός της λίστας των διεθνών. Έστω και αν αυτή για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι… πετσοκομένη για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι άρρωστος, ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος δεν μπορεί να σφυρίξει σε δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού καθώς είχε διαιτητεύσει τον πρόσφατο αγώνα των «πράσινων» με τον Ηρακλή και ο Γιώργος Κύζας όπως αναφέρθηκε στον πρόλογο, τελεί υπό τιμωρία για την διαιτησία του στο πρόσφατο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για πέναλτι που δεν έδωσε στον Δημήτρη Παπαδόπουλο των φιλοξενούμενων.

Ο ανεπιθύμητος Μάνταλος

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τον Σταύρο Μάνταλο. Ο διεθνής ρέφερι μετράει τρεις αγωνιστικές εκτός ορισμών για την διαιτησία του στο πρόσφατο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται η τιμωρία του να λήξει. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν η ΚΕΔ θελήσει να στηριχθεί στην εμπειρία του, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι τον διαιτητή από την Καβάλα δεν τον θέλει καμία από τις δύο ομάδες.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» είχαν παράπονα από τα σφυρίγματα του, από την αποβολή του Σάββα Θεοδωρίδη κι επειδή είχε δεχθεί την επίσκεψη των παραγόντων της ΑΕΚ Β. Δημητριάδη και Β. Γιαννίση μετά το τέλος του πρόσφατου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως, έφερε ευθύνη ο παρατηρητής της Super League Νίκος Πατμανίδης που μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έχει συμπεριλάβει τον Μάνταλο σε λίστα ανεπιθύμητων διαιτητών από το ξεκίνημα της περιόδου.

Να σημειωθεί ότι ο Καβαλιώτης ρέφερι έχει δύο ντέρμπι «αιωνίων» στο ενεργητικό του: στις 9/12/2012 στο 2-2 στην Λεωφόρο, και στις 2/11/2013 στο 0-1 του Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο.

Η περίπτωση Αρετόπουλου

Στην συγκεκριμένη λίστα (των ανεπιθύμητων) είναι και ο επίσης διεθνής Αλέξανδρος Αρετόπουλος ο οποίος ωστόσο, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Στο παρελθόν άλλωστε, έχουν ειπωθεί πολλά για το πρόσωπο του, όπως για παράδειγμα για μία φωτογραφία από το μακρινό παρελθόν με φόντο σημαίες του Ολυμπιακού αλλά και για τις διαιτητικές του ικανότητες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι κατάγεται από τα Τρίκαλα, Ένωση στην οποία είναι πρόεδρος ο Θανάσης Μπουτζιώλης, από τους παράγοντες που έλυναν και έδεναν στην ΕΠΟ στην προ Επιτροπής Εξομάλυνσης εποχή.

Στον πρώτο γύρο ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος είχε σφυρίξει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» φώναζε γιατί δεν είχε διακόψει τον αγώνα έπειτα από αλλεπάλληλες διακοπές από καπνογόνα που άναβαν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν προβλέπεται στον κανονισμό.

Ο… ρούκι Παπαπέτρου

Στην λίστα των διεθνών υπάρχει τέλος και ο Τάσος Παπαπέτρου. Ο αθηναίος ρέφερι ήταν πάρα πολύ καλός στο πρόσφατο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο στην καριέρα του. Δύσκολα όμως, η ΚΕΔ θα του δώσει σερί και άλλο μεγάλο παιχνίδι.

Το είχε κάνει στις αντίστοιχες αγωνιστικές του α’ γύρου όταν είχε ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Τότε όμως, η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν τεταμένη με την αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ. Ήταν ιδιαίτερη περίπτωση…

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/275148-Oi-ypopsephioi-gia-na-sphyrixoyn-to-aionio-ntermpi-Poios-einai-to-phabori ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...