Οι 10 λόγοι που πρέπει να ξυπνάτε νωρίς και πώς να το καταφέρετε!

10 λόγοι

Καταρχήν, να πούμε, ότι αν είστε νυχτερινοί τύποι και αυτό είναι λειτουργικό για εσάς, τότε όλα μια χαρά. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε την συνήθειά σας, αν αυτό σας ικανοποιεί.

Όμως πολλές φορές, όταν υιοθετούμε τη συνήθεια να ξυπνάμε νωρίς μπορεί να έχει πολλά ευεργετικά οφέλη.

Δείτε παρακάτω 10 λόγους για να ξυπνάτε νωρίς το πρωί:

1. Χαιρετίστε την ημέρα.

Είναι πολύ ωραίο να ξυπνάτε νωρίς το πρωί, να απολαμβάνετε τη μέρα σας και να υιοθετήσετε κάποιο πρωινό τελετουργικό.

Ο Δαλάι Λάμα είχε πει: “Κάθε μέρα, όταν ξυπνάτε το πρωί, να σκέφτεστε, ότι είστε τυχεροί που ξυπνήσατε, ότι είστε ζωντανοί, ότι έχετε μια πολύτιμη ζωή, που δεν είναι χάσιμο χρόνου. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την ενέργεια για βελτιωθώ, θα κάνω καλές σκέψεις για όλους τους άλλους και θα ωφεληθώ από αυτούς όσο περισσότερο μπορώ.”

2. Καταπληκτικό ξεκίνημα.

Όταν ξυπνάμε νωρίς το πρωί, έχετε όλο τον χρόνο να απολαύσετε το πρωινό σας και να ξεκινήστε όμορφα και άνετα την μέρα σας για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που έχετε μπροστά σας. Εμπειρικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την μέρα σας από ένα πρωινό ξύπνημα.

3. Ηρεμία.

Οι πρωινές ώρες είναι ήσυχες, χωρίς φωνές παιδιών, κλάματα μωρών, μπάλες ποδοσφαίρου και θορύβους από αυτοκίνητα. Είναι μια ωραία στιγμή για να απολαύσετε λίγο ήρεμο προσωπικό χρόνο.

4. Ανατολή ηλίου.

Η ανατολή του ηλίου είναι μια από τις πιο ωραίες και εντυπωσιακές θέες που υπάρχουν στον κόσμο και η μόνη ώρα που μπορείτε να την απολαύσετε είναι νωρίς το πρωί.

5. Πρωινό.

Αν σηκωθείτε νωρίς το πρωί, θα έχετε τον χρόνο να απολαύσετε ένα γευστικό πρωινό, χωρίς άγχος. Άλλωστε, το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, καθώς δίνει στο σώμα μας την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ημέρας.

6. Γυμναστική.

Η απογευματινή γυμναστική είναι εξίσου απολαυστική, αλλά πολλές φορές ακυρώνεται, οπότε για αυτό η πρωινή γυμναστική είναι προτιμότερη.

7. Παραγωγικότητα.

Τα πρωινά είναι οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας, γιατί ο οργανισμός είναι ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια και δεν υπάρχουν περισπασμοί.

8. Η ώρα των στόχων.

Αν έχετε στόχους, η καλύτερη ώρα για να κάνετε τα σχέδια και το πρόγραμμά σας είναι το πρωί.

9. Μετακίνηση.

Σε κανέναν δεν αρέσει η κίνηση στους δρόμους. Όσο πιο πρωί ξυπνήσετε και φύγετε από το σπίτι για να πάτε στην δουλειά, τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγετε την κίνηση.

10. Ραντεβού.

Αν κανονίσετε τα ραντεβού σας νωρίς το πρωί είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστείτε στην ώρα σας, καθώς η αργοπορία σε τέτοια ραντεβού είναι δείγμα ανευθυνότητας.

Πώς να γίνετε πρωινό πουλί;

Μην κάνετε δραστικές αλλαγές. Ξεκινήστε αργά, ξυπνώντας μόλις 15-30 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο. Συνηθίστε αυτό για μερικές μέρες και μετά κόψτε σταδιακά άλλα 15 λεπτά. Κάντε το μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας.

Κοιμηθείτε νωρίς. Μπορεί να έχετε συνηθίσει να ξενυχτάτε, βλέποντας τηλεόραση, αλλά αν θέλετε να ξυπνάτε νωρίς, αργά ή γρήγορα θα παρατήσετε την προσπάθεια. Ξαπλώστε νωρίς ακόμα και αν δεν νυστάζετε και διαβάστε ένα βιβλίο μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, όπως αναφέρει το tilestwra.

Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι σας. Μόλις σηκωθείτε για να κλείσετε το ξυπνητήρι, μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ξαπλώσει πάλι και βγείτε από το δωμάτιο.

Βρείτε έναν καλό λόγο. Βρείτε έναν σημαντικό λόγο για να ξυπνάτε νωρίς το πρωί, που θα σας δώσει κίνητρο να ξυπνήσετε.

Κάντε το πρωινό ξύπνημα επιβράβευση. Μια επιβράβευση θα μπορούσε να είναι μια ωραία και μοσχοβολιστή κούπα καφέ ή η θέα της ανατολής του ήλιου.

Εκμεταλλευτείτε όλον αυτόν τον επιπλέον χρόνο. Εκμεταλλευτείτε τον επιπλέον χρόνο που κερδίζετε, ξυπνώντας νωρίς για να φέρετε εις πέρας υποχρεώσεις, όπως να ετοιμάσετε το κολατσιό των παιδιών σας για το σχολείο, τα προγραμματίσετε την ημέρα που έχετε μπροστά σας ή να κάνετε γυμναστική.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...