Οι 4 σωματοφύλακες του Σαμαρά: Ο εμπρηστής, ο θεωρητικός και το… Twitter

Οι 4 σωματοφύλακες του Σαμαρά: Ο εμπρηστής, ο θεωρητικός και το... Twitter
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το λουκέτο στην ΕΡΤ και η ανάδυση της θεωρίας των δύο άκρων δημιούργησαν τους τελευταίους μήνες αρκετούς τριγμούς στην κυβέρνηση, αλλά και ανοιχτή σύγκρουση με την αντιπολίτευση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που «χρεώνουν» το σκηνικό αυτής της έντασης σε συμβούλους και άτομα από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού, στηλιτεύοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν σε μια σκληρή ρητορική η οποία παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές της «κλασσικής» Δεξιάς.

Οπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έχουν καταγγείλει ανοικτά συγκεκριμένα πρόσωπα για ακραίες απόψεις και φλερτάρισμα με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ενώ ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται φωνές για συνεργάτες του Σαμαρά, επιρρίπτοντας, παράλληλα ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι σκληροί σωματοφύλακες του Αντώνη Σαμαρά έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα και την πολιτική σκηνή με δηλώσεις, κείμενα και τιτιβίσματά τους.

Χρύσανθος Λαζαρίδης : Ο θεωρητικός

Βουλευτής επικρατείας και εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού, θεωρείται ο εμπνευστής της θεωρίας των δύο άκρων με την οποία το Μαξίμου προσπάθησε να ταυτίσει έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Παρά τους χαμηλούς τόνους των τελευταίων ημερών έπειτα και από τη διαφοροποίηση αρκετών βουλευτών της ΝΔ, τη θεωρία αυτή έδειξε να υιοθετεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες.

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο εμπρηστικός

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι από μόνος του μια ειδική κατηγορία. Τον έχουν αποκαλέσει συνεργάτη, συνομιλητή και μυστικό «σύμβουλο» του Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο ίδιος δηλώνει απλά προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και μέλος της Δεξιάς.

Βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δημιουργήσει αρκετές φορές αίσθηση με τα λεγόμενα και γραφόμενά του. Δηλώνει εθνικιστής και εκτιμά ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τη χρυσαυγίτικη βάση, ενώ πιέζει για να παραμείνει η ΝΔ εντός των παραδοσιακών συνόρων της Δεξιάς. Οι περισσότεροι, πάντως από το κόμμα εκτιμούν ότι κινείται με την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

Γιώργος Μουρούτης: Το Twitter

«Χτυπάει» σχεδόν αποκλειστικά μέσω των social media και κυρίως του Twitter ασκώντας σκληρή πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ έχει κατηγορηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση για περίεργες πρακτικές, όπως η υπόθεση με το μονταρισμένο βίντεο και άλλα πολλά. Μπορεί η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, ωστόσο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παραμένει πιστός στη γραμμή του Μαξίμου για «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος.

Τάκης Μπαλτάκος: Ο υπερσυντηρητικός

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου έχει απασχολήσει λιγότερο από τους προηγούμενους, ενώ δεν έχει κρύψει ποτέ το «δεξιό DNA του», ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι έχει κάνει μια υπερσυντηρητική στροφή. Ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να ενοχλούνται με τη στάση του αυτή, ενώ του καταλογίζουν τις μεγάλες ευθύνες για το ναυάγιο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Φέρεται μάλιστα να είναι και εκείνος που προέκρινε μια προσφυγή στις κάλπες τον περασμένο Ιούνιο. Εκτιμούσε μάλιστα ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ ήταν εφικτός παρά το φόβο για μια ακόμη πιο ισχυρή Χρυσή Αυγή εντός Κοινοβουλίου.

Πηγή: Οι 4 σκληροί σωματοφύλακες του Σαμαρά: Ο εμπρηστής, ο θεωρητικός και το… Twitter | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/125817#ixzz2ha4Ap3ud

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...