Οι Anonymous πίσω από την επίθεση στην GoDaddy

Οι Anonymous πίσω από την επίθεση στην GoDaddy
Πιθανή επίθεση χάκερ πίσω από την οποία θεωρείται ότι βρισκόταν μέλος των Anonymous θεωρείται ο λόγος της χθεσινής «πτώσης» χιλιάδων ιστοσελίδων που υπάγονται σε μία εκ των μεγαλύτερων internet domain registrars/ web hosts στον κόσμο, την GoDaddy.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας στο Twitter, το πρόβλημα έχει λυθεί, με τις διαδικασίες επίλυσης των τελευταίων προβλημάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η GoDaddy «φιλοξενεί» εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε «στέλεχος» των Anonymous, που διατηρεί το λογαριασμό @AnonymousOwn3r στο Twitter, που έγραψε ότι «όλοι οι servers της GoDaddy είχαν πέσει».

Ο «ΑnonymousOwn3r» αυτοχαρακτηρίζεται ως ο «επικεφαλής θεμάτων ασφαλείας» της οργάνωσης, αλλά σε tweets που ακολούθησαν έγραψε ότι πραγματοποίησε την επίθεση μόνος του, όχι στο πλαίσιο της δραστηριότητας της οργάνωσης: «δεν είναι οι Anonymous, είμαι μόνο εγώ, μη χρησιμοποιείτε το όνομα των Anonymous, μόνο το δικό μου… έριξα την GoDaddy επειδή θέλω να δω πόσο ασφαλής είναι η κυβερνοασφάλεια και για άλλους λόγους, τους οποίους δεν μπορώ να συζητήσω».

Η GoDaddy παρέχει υπηρεσίες hosting σε όλο τον κόσμο, και είχε αναφέρει πωλήσεις ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...