Ολάντ: Υπέρ της συμμετοχής της Ε.Ε. και του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Ολάντ

Την ανάγκη η Ευρώπη να είναι παρούσα στη διάσκεψη για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που βρέθηκε στη Λευκωσία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά την συνάντηση ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι ήρθε στην Λευκωσία για να στηρίξει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις και ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να θέσει ακριβώς αυτό το θέμα στο επόμενο Συμβούλιο», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ακόμα, ανέφερε πως η χώρα του είναι φίλη με την Κύπρο και πως «είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σε μια λύση».

Σχετικά με τον ρόλο της Γαλλίας ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είπε πως οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αφορούν και το Συμβούλιο Ασφαλείας ξεκαθαρίζοντας πως είναι θέμα των μελών του Σ.Α. που πρέπει «να παίξει έναν ρόλο στη διαδικασία».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις και ευχαρίστησε για τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στο Κυπριακό για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης. Μια διαχρονική στήριξη της Γαλλίας που εργάζεται, είπε, με ενδιαφέρον για το Κυπριακό και θέλει να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη λύσης.

«Μια ανάλογη λύση δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μια λύση που υπαγορεύει πως ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται εγγυήσεις», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...