Ολική Aνατροπή με Διαστημικό 4ο Δεκάλεπτο Για Τον ΠΑΣ

Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της Α ΕΣΚΑΒΔΕ καθώς επικράτησε με τρομερή ανατροπή εκτός έδρας της ΓΕΑ Αγρινίου, με σκορ 66-73 και την πλησίασε στον 1 βαθμό, σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.


Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Αγρινίου μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους 2 ψηλούς της ομάδας , Μπόσμο και Βατίστα πήρε προβάδισμα 8 πόντων στην 1η περίοδο. Στην 2η περίοδο η ομάδα της Ναυπάκτου προσπάθησε να αντιδράσει παίζοντας παγίδες στο low post αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις με τους έμπειρους περιφερειακούς τους από τη γραμμή 3πόντων και σε συνδυασμό με τη δυσκολία των φιλοξενουμένων να βρουν λύσεις στη ζώνη 3-2 που εφάρμοσαν οι γηπεδούχοι σχεδόν σε όλο τον αγώνα, βρέθηκε με το κλείσιμο του ημιχρόνου πίσω με 17 πόντους με το σκορ στο 36-19.Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ άλλαξε πλήρως το ρυθμό του αγώνα με πολύ πιεστικές άμυνες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κουράσει τους παίκτες της ΓΕΑ αλλά και να «χτυπήσει» στην έλλειψη επιλογών της από τον πάγκο. Προς στιγμήν δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό, καθώς λόγω της μεγάλης ευστοχίας των παικτών της ΓΕΑ στο τρίποντο, βρέθηκε να χάνει στο 25ο λεπτό με 24 πόντους διαφορά και το σκορ στο 47-23. Από το σημείο εκείνο και μετά, οι παίκτες του Γιώργου Σταθάτου αφυπνίστηκαν, σημειωτέον δεν παράτησαν τον αγώνα ούτε για μια στιγμή, βελτίωσαν τις επιλογές τους στην επίθεση, έσπασαν την ζώνη των γηπεδούχων με διεισδύσεις και βγάζοντας αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο απορία της καλής τους άμυνας, έκαναν ένα εκπληκτικό σερί 50-19 (στο 4ο δεκάλεπτο σκόραραν 35 πόντους) και παίζοντας μπάσκετ για σεμινάριο κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο διπλό ψυχολογίας και να μπουν στο 2ο γύρο με άλλον αέρα κυνηγώντας τη 2η θέση που οδηγεί στα play off ανόδου. Από τους νικητές πρώτος σκόρερ ο Βαφειάδης με 25 πόντους (όλους στο 2ο ημίχρονο) και τον ακολούθησε ο Δούρος με 18 πόντους και 3 τρίποντα. Από την ΓΕΑ ο Μπαρούχας σημείωσε 19 πόντους με 5 τρίποντα και τον ακολούθησε ο Μπόσμος που σημείωσε 14.
Δεκάλεπτα:Α:19-11 Β:17-08 Γ:18-19 Δ:12-35
Γ.Ε.Αγρινίου (Φαράντος): Πολύζος 2, Νάκος, Σταμουλάκης 10(2), Μπαρούχας 19(5), Παρθένης 2, Βατίστας 11, Δάσκαλος, Γκόντας, Δάρλας 8(2), Μπόσμος 14
ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταθάτος): Ζαμπάρας 4, Βαφειάδης 25(1), Μίχος 2, Στυλιαράς 4, Αναγνωστόπουλος, Μαντζαρίνης, Ζησιμόπουλος 6, Σταθάτος Π. 4, Βαρελάς, Δούρος 18(3), Νακόπουλος 10, Κατσίκας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...