Ολλανδία: Θανατώνουν 10.000 Μινκ για να αποφύγουν τον κορωνοϊό

Ολλανδία: Θανατώνουν 10.000 Μινκ για να αποφύγουν τον κορωνοϊό
Ολλανδία: Σφάζουν 10.000 Μινκ για να αποφύγουν τον κορονοϊό


04/06/2020 – 20:37

Στην Ολλανδία αποφασίστηκε η σφαγή 10.000 Μινκ, γιατί οι υγειονομικές αρχές θεωρούν πως μερικά από αυτά, νοσούν από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, δύο υπάλληλοι εκτροφείου Μινκ νόσησαν από τον νέο ιό και οι αρχές θεώρησαν υπεύθυνα τα μικρά ζωάκια, με το σκεπτικό ότι μπορούν να τον μεταδώσουν στους ανθρώπους και ας μην υπάρχουν ακόμη τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία.

Έτσι, με αυτό το σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση να θανατωθούν 10.000 Μινκ σε εκτροφεία, ύστερα από απόφαση των υγειονομικών αρχών, που αφορά τα εκτροφεία επτά επιχειρήσεων στη νότια Ολλανδία.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε λα Γιόνγκε και η υπουργός Γεωργίας Καρόλα Σούτεν, υποστήριξαν πως στόχος είναι να μην μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης τα εκτροφεία.

Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας σημειώνουν πως «ο ιός μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί στα εκτροφεία των βιζόν για μεγάλη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια συνιστά κίνδυνο για την υγεία» τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.

Η Ελίζε βαν ντερ Μπος, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, είπε ότι η απόφαση αφορά «περισσότερα από 10.000 βιζόν», αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους. Στον απολογισμό αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί, για παράδειγμα, τα μικρά που γεννήθηκαν την άνοιξη. Το κάθε θηλυκό γεννά από 4 έως 6 μικρά, εξήγησε.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο Ολλανδοί ενδέχεται να προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό από τα βιζόν, κάτι που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συνιστά ενδεχομένως την πρώτη επιβεβαιωμένη μετάδοση του SARS-CoV-2 από τα ζώα στον άνθρωπο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...