Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης

Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν της υπογραφής της μεταβίβασης των μετοχών της «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.» στην «NCH Capital» και την καταβολή της α’ δόσης του τιμήματος, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας έχει οριστεί στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου, κατά τα επόμενα έξι χρόνια, εκτιμάται σε 75 εκατ. ευρώ.

Από τη συνολική έκταση του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, χαιρέτισε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία «θα εκκινήσει μια σημαντική τουριστική επένδυση, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...