Ολοκληρώθηκε η πώληση του Χίλτον για 143,3 εκατ. ευρώ!

 Ιστορική ημέρα για το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η πώλησή του (97,3% των μετοχών),  με αντίτιμο 143,3 εκατ. ευρώ.  Νέος ιδιοκτήτης, είναι η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V.

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η εταιρία  προχώρησε σήμερα, στην ολοκλήρωση της αγοράς του 97,3% που είχε η Alpha Bank της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του Ηilton.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 143,3 εκατ. ευρώ.

 Τονίζεται ότι το Hilton Αθηνών αποτελεί «ένα μοναδικό, μεγάλου μεγέθους κτίριο, ορόσημο στο κέντρο της Αθήνας και διεθνή κληρονομιά στον χώρο της φιλοξενίας». Μέσα στους επόμενους μήνες, η Home Holdings θα οριστικοποιήσει το σχέδιο αναβάθμισης του ακινήτου ως προς τις υπάρχουσες υποδομές, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

 Σύμφωνα με την νέα ιδιοκτησία ο στόχος της εταιρείας είναι να «επανατοποθετήσει το ξενοδοχείο στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης, που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας και θεματικούς εμπορικούς χώρους».

 Η σύμβαση με την υφιστάμενη εταιρεία διαχείρισης λήγει τον Μάρτιο του 2018, και ήδη  Home Holdings έχει ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με την Hilton Worldwide, αλλά και με άλλες γνωστές εταιρίες για την διαχείριση του ξενοδοχείου.

 
Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Kατόπιν λήψεως της σχετικής εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την 29.11.2016, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πώληση και μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο (περίπου 97,3%) της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας “Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.” (“Ι.Ξ.Ε.”) έναντι τιμήματος Ευρώ 76,1 εκατ. ή Ευρώ 5,83 ανά μετοχή.

Το συνολικό έσοδο για την Alpha Bank από τη συναλλαγή ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 143,3 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (Ευρώ 67,2 εκατ.).
Ο αγοραστής είναι η Home Holdings S.A., εταιρία των “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.” και “D-Marine Investments Holding B.V.”. Η συναλλαγή συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως της Τραπέζης και είναι κεφαλαιακά ουδέτερη.

Η νέοι ιδιοκτήτες

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία πίσω από το Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Η DMarine Investments Holding B.V. έχει έδρα στο Άμστερνταμ και είναι η θυγατρική της Τουρκικής Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους και κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία. Από το 1951 που ιδρύθηκε έχει πολλές θυγατρικές που ασχολούνται με κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, τον τουρισμό, την ενέργεια, με την αξιοποίηση ακινήτων και την εστίαση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...