Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Βρούτση για τους συνταξιούχους – Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Βρούτση για τους συνταξιούχους – Τι συζητήθηκε
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Βρούτση για τους συνταξιούχους - Τι συζητήθηκε


14/12/2019 – 18:33

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα η συνάντηση εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων με τους υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο και Γιάννη Βρούτση.

Όπως δήλωσε εκ μέρους της ΣΕΑ, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, «θέσαμε το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και μας υποσχέθηκαν ότι αυτή η συνάντηση θα είναι μέσα στον Γενάρη».

«Θέσαμε όλα τα ζητήματα, τα οποία είναι και αρμοδιότητα του κ. πρωθυπουργού να μας δοθούν απαντήσεις. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο ασφαλιστικό μέσα στον Γενάρη, μας είπαν ότι τα αναδρομικά τα οποία θα προκύψουν για τις επικουρικές συντάξεις, αν προκύψουν από το ΣτΕ, να μην τρέχουν σε δικηγόρους οι συνταξιούχοι, θα αποδοθούν σε όλους» είπε ο Δ. Κουμπούρης, τονίζοντας «εμείς ζητήσαμε να αποδοθούν τώρα χωρίς δίκες και προαπαιτούμενα και η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

«Επίσης κάναμε γνωστό ότι διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, δεν κάνουμε σε τίποτα πίσω και φυσικά επιμένουμε το σύστημα ασφάλισης να είναι αποκλειστικά δημόσιο κοινωνικό και να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών» πρόσθεσε.

«Θα θέσουμε στον πρωθυπουργό βεβαίως όλα τα αιτήματα γιατί δεν πήραμε απάντηση, π.χ. για το δώρο που το διεκδικούμε άμεσα και το έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή» σημείωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε «για το δώρο δεν μας απάντησαν, δεν είπαν ότι θα δοθεί δώρο τώρα, και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αρμοδιότητα των ιδίων, αλλά του κ. πρωθυπουργού».

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για τα συνταξιουχικά ζητήματα, τα ζητήματα που οι συνταξιούχοι έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα το προηγούμενο διάστημα. Δεν είμαστε της λογικής “ότι έγινε, έγινε”, διεκδικούμε ότι μας αφαιρέθηκε, είναι δικά μας χρήματα, δεν τα δανειστήκαμε από κανένα, είναι από το μόχθο μιας ζωής και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους» κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...